Bartolini Dary ziemi Makaron durum z algami morskimi gniazda 300 g

Promocja:
Makarony klasyczne
Makaron Premium, bogactwo smaków z natury.
7,59
Cena za kg : 25.3zł

Produkt niedostępny

Dodaj do listy zakupowej

Opis

Makaron to podstawa wielu różnych dań i jeden z najpopularniejszych składników w kuchni. Ma na to wpływ jego uniwersalne zastosowanie, oferujące prawdziwe pole do popisu. Szczególnie warte uwagi są makarony z mąki z pszenicy durum. Mają one niski indeks glikemiczny, mniej kalorii, a także zawierają wiele cennych minerałów. Ciekawym rozwiązaniem są produkty wzbogacone starannie wyselekcjonowanymi składnikami, takimi jak algi morskie. Produkt marki Bartolini w kształcie gniazd doskonale sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, zarówno warzywnych, jak i mięsnych. Wspaniale skomponuje się z sosami i mięsem oraz rybami, dzięki czemu każdemu przypadnie do gustu.

To znakomita alternatywa dla dobrze znanych i powszechnych makaronów wytwarzanych ze zwykłej pszennej mąki, które cechuje duża kaloryczność i mniejsza zawartość wartości odżywczych. W odróżnieniu od nich ten makaron to połączenie znacznie zdrowszej mąki z pszenicy durum i bogactwa alg. Makaron durum z algami morskimi w kształcie gniazd marki Bartolini jest dostępny w standardowym opakowaniu o wadze 300 g.

Bartolini to znana polska firma funkcjonująca na rynku już od 25 lat. W oferowanym przez nią bogatym asortymencie makaronów znajdują się między innymi makarony premium, makarony ekologiczne, makarony dla dzieci oraz makaron rzemieślniczy.

Szczegóły - Bartolini Dary ziemi Makaron durum z algami morskimi gniazda 300 g

  • Producent: Bartolini
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5901902001674
  • EAN: 5901902001674
  • Wymiary: 27 x 14 x 9 cm

Składniki - Bartolini Dary ziemi Makaron durum z algami morskimi gniazda 300 g

Semolina (mąka z pszenicy durum), algi morskie (spirulina) 4%.

Wartości odżywcze

  • Wartości energetyczne 1549 kJ / 365 kcal,
  • Tłuszcz całkowity 1,5 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g,
  • Węglowodany przyswajalne 72 g,
  • w tym cukry 3,8 g,
  • Błonnik 3,3 g,
  • Białko 14 g,
  • Sól 0,1 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu).

Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.

Informacja alergenna

Pszenica, jaja, orzech, sezam.

Dane producenta

P.P.H. Tabit Sp. z o.o., Kołłątaja 44, 05-402 Otwock, Polska, biuro@bartolini.com.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Produkty spożywcze i Delikatesy

Nowości - Produkty spożywcze i Delikatesy