Bartolini Dary ziemi Makaron durum z algami morskimi gniazda 300 g
Makaron to podstawa wielu różnych dań i jeden z najpopularniejszych składników w kuchni. Ma na to wpływ jego uniwersalne zastosowanie, oferujące prawdziwe pole do popisu. Szczególnie warte uwagi są makarony z mąki z pszenicy durum. Mają one niski indeks glikemiczny, mniej kalorii, a także zawierają wiele cennych minerałów. Ciekawym rozwiązaniem są produkty wzbogacone starannie wyselekcjonowanymi składnikami, takimi jak algi morskie. Produkt marki Bartolini w kształcie gniazd doskonale sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, zarówno warzywnych, jak i mięsnych. Wspaniale skomponuje się z sosami i mięsem oraz rybami, dzięki czemu każdemu przypadnie do gustu.
To znakomita alternatywa dla dobrze znanych i powszechnych makaronów wytwarzanych ze zwykłej pszennej mąki, które cechuje duża kaloryczność i mniejsza zawartość wartości odżywczych. W odróżnieniu od nich ten makaron to połączenie znacznie zdrowszej mąki z pszenicy durum i bogactwa alg. Makaron durum z algami morskimi w kształcie gniazd marki Bartolini jest dostępny w standardowym opakowaniu o wadze 300 g.
Bartolini to znana polska firma funkcjonująca na rynku już od 25 lat. W oferowanym przez nią bogatym asortymencie makaronów znajdują się między innymi makarony premium, makarony ekologiczne, makarony dla dzieci oraz makaron rzemieślniczy.
Szczegóły - Bartolini Dary ziemi Makaron durum z algami morskimi gniazda 300 g
- Producent: Bartolini
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5901902001674
- EAN: 5901902001674
- Wymiary: 27 x 14 x 9 cm
Składniki - Bartolini Dary ziemi Makaron durum z algami morskimi gniazda 300 g
Semolina (mąka z pszenicy durum), algi morskie (spirulina) 4%.
Wartości odżywcze
- Wartości energetyczne 1549 kJ / 365 kcal,
- Tłuszcz całkowity 1,5 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g,
- Węglowodany przyswajalne 72 g,
- w tym cukry 3,8 g,
- Błonnik 3,3 g,
- Białko 14 g,
- Sól 0,1 g.
Sposób przygotowania i przechowywania
Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu).
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.
Informacja alergenna
Pszenica, jaja, orzech, sezam.
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: