Bio Food Ocet jabłkowy niefiltrowany 700 ml bio

Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową niskoprocentowego ekologicznego wina jabłkowego (cydru). Naturalnie mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych. Składniki: ocet z jabłek ekologicznych Sposób użycia: Przed spożyciem...

12.99 zł

-24%

16.99 zł

Cena za L : 18.56zł

Dodaj do schowka

Opis

Ocet jabłkowy niefiltrowany to najlepsza z możliwych odmian tego produktu. Posiada m.in. zastosowanie kosmetyczne - można go stosować w roli płukanki lub toniku, po odpowiednim rozcieńczeniu i wzbogaceniu składnikami nawilżającymi.

Spożywanie octu jabłkowego jest polecane osobom w różnym wieku i o różnych dolegliwościach. Warto go mieć pod ręką, jako że równie dobrze sprawdza się podczas gotowania.

Ocet jabłkowy wzbogaca smak gotowanych potraw. Świetnie sprawdza się do marynowania mięsa, jako składnik zwiększający jego kruchość. Jest wręcz wyśmienity do przygotowania domowego sosu winegret. Stosuje się go również do zup i sosów, które mają być nieco kwaśne. Ocet nie psuje się - jedna butelka o pojemności 700 ml wystarczy zatem na bardzo długo.

Składniki: ocet z jabłek ekologicznych

Sposób użycia: Przed spożyciem wstrząsnąć.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna: 66,9 kJ / 16 kcal
  • Tłuszcz: 0 g 
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
  • Węglowodany: 0,6 g
  • w tym cukry: 0,3 g 
  • Białko: 0,4 g
  • Sól: 0,013 g

Sposób przechowywania: Przechowywać w chłdonym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C.

Dane producenta: Żywność Ekologiczna Bio Food sp. z o.o., Ciechocin 32, 87-408 Ciechocin

Recenzje
(1)

Ocena 

początkowo dziwnie smakuje, ale jak już człowiek się przyzwyczai to jest ok. ja piję go w połączeniu z wodą i miodem na lepsze trawienie:) polecam

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Bio Food Ocet jabłkowy niefiltrowany 700 ml bio