Bio Vegan Substytut jajecznicy w proszku wegański bezglutenowy 50 g Bio
- Bio Vegan
-
4005394287675
Opis
Proszek do przygotowania substytu jajecznicy na bazie ciecierzycy. Źródło błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.
Szczegóły - Bio Vegan Substytut jajecznicy w proszku wegański bezglutenowy 50 g Bio
- Producent: Bio Vegan
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 4005394287675
- EAN: 4005394287675
- Wymiary: 15 x 11 x 0.5 cm
- Powiązane tematy: Produkty bezglutenowe z certyfikatem, Produkty wegańskie, Produkty wegetariańskie, Produkty bezglutenowe, Żywność ekologiczna BIO, Zakupy świąteczne - Niezbędnik na Święta 2022, Pieczenie chleba i bułek, Wegański nabiał, Produkty do wypieków bezglutenowych - ciast, chlebów, bułek, Święta Bożego Narodzenia bez glutenu i laktozy, Zakupy na Wielkanoc, Bezglutenowa Wielkanoc
Składniki - Bio Vegan Substytut jajecznicy w proszku wegański bezglutenowy 50 g Bio
Mąka z ciecierzycy* (80 %), skrobia z grochu*, łuska babki płesznik*, sól, inulina*, błonnik z marchwi*, marchew w proszku*, przyprawy* (czosnek*, kminek*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, papryka*, pieprz biały*, cebula*), białko lnu*, szczypiorek*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze
W 100 g:
- Wartość energetyczna: 1365 kJ/324 kcal
- Tłuszcz: 5,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
- Weglowodany: 47 g
- tym cukry: 3,3 g
- Błonnik: 7,3 g
- Białko: 19 g
- Sól: 3,6 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką na średnim ogniu. Za pomocą trzepaczki wymieszaj zawartość opakowania z 125 ml zimnej wody. Posmaruj patelnie olejem, a następnie wlej zmieszany proszek na patelnię. Po 3 minutach odwróć na drugą stronę i podgrzewaj przez kolejną minutę. Następnie użyj łopatki aby rozbić grudki i podgrzewaj przez kolejną minutę. Na koniec dodaj na patelnię mały kawałek margaryny. Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
Dane producenta/dystrybutora
Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy