Bio Vegan Substytut jajecznicy w proszku wegański bezglutenowy 50 g Bio

Proszek do przygotowania substytu jajecznicy na bazie ciecierzycy. Źródło błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.
5,69
Cena za kg : 113.8zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 4,10 zł

Opis

Proszek do przygotowania substytu jajecznicy na bazie ciecierzycy. Źródło błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.

Szczegóły - Bio Vegan Substytut jajecznicy w proszku wegański bezglutenowy 50 g Bio

Składniki - Bio Vegan Substytut jajecznicy w proszku wegański bezglutenowy 50 g Bio

Mąka z ciecierzycy* (80 %), skrobia z grochu*, łuska babki płesznik*, sól, inulina*, błonnik z marchwi*, marchew w proszku*, przyprawy* (czosnek*, kminek*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, papryka*, pieprz biały*, cebula*), białko lnu*, szczypiorek*

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • Wartość energetyczna: 1365 kJ/324 kcal
  • Tłuszcz: 5,2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
  • Weglowodany: 47 g
  • tym cukry: 3,3 g
  • Błonnik: 7,3 g
  • Białko: 19 g
  • Sól: 3,6 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką na średnim ogniu. Za pomocą trzepaczki wymieszaj zawartość opakowania z 125 ml zimnej wody. Posmaruj patelnie olejem, a następnie wlej zmieszany proszek na patelnię. Po 3 minutach odwróć na drugą stronę i podgrzewaj przez kolejną minutę. Następnie użyj łopatki aby rozbić grudki i podgrzewaj przez kolejną minutę. Na koniec dodaj na patelnię mały kawałek margaryny. Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Dane producenta/dystrybutora

Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również