lemoniada ogórkowa

Oto prosty przepis na orzeźwiającą lemoniadę aloesowo-ogórkową - idealną na upalne dni!

Składniki:

  • ¼ ogórka szklarniowego
  • 0,5 cytryny
  • 1 szklanka Napoju aloesowego bez cukru OKF
  • mięta do podania

Sposób przygotowania:

  1. Napój aloesowy przelej do dużego dzbanka, następnie dodaj do niego sok z dwóch cytryn
  2. Pokrój ogórka w cienkie plastry i umieść je w dzbanku z napojem
  3. Całość dopełnij lodem oraz liśćmi świeżej mięty

Wartości odżywcze:

  • Energia: 90 kcal
  • Tłuszcz: 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g)
  • Węglowodany: 22,5 g (w tym cukry 20,5 g)
  • Białko: 0 g


Zobacz także: