Amylon Budyń czekoladowy bezglutenowy 40 g bio

Składniki: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku* (min. 20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) Wartość odżywcza 100g: Wartość energetyczna: 1405 kJ /  331 kcal; Tłuszcz: 2,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4g Węglowodany: 72,9g w tym cukry: 0,1g Białko: 4,8g Sól: 0,03g Sposób...

3.19 zł

Cena za kg : 79.75zł

Dodaj do schowka

Opis

Bezglutenowy budyń czekoladowy Amylon jest doskonałą, lekką przekąską na ciepło, którą można się cieszyć w chłodne dni, podczas podwieczorku albo na przerwie w pracy. Dzięki prostemu składowi, zawierającemu tylko skrobię kukurydzianą i kakao w proszku, nadaje się dla osób na rozmaitych dietach - dla wegan, dla osób ograniczających cukier czy też po prostu dla każdego, kto chce cieszyć się pysznym deserem i jednocześnie zadbać o zdrowie. Budyń czekoladowy Amylon jest także bezglutenowy, więc z powodzeniem wpisze się w dietę bezglutenową.

Budyń czekoladowy bezglutenowy Amylon można dopasować do własnych preferencji, przygotowując go na wiele sposób:

  • z użyciem zwykłego mleka krowiego
  • na ulubionym mleku roślinnym, np. migdałowym bądź ryżowym
  • dosładzając białym cukrem lub cukrem trzcinowym
  • dosładzając miodem albo syropem klonowym
  • podawać z syropem owocowym bądź świeżymi sezonowymi owocami
  • podawać z garścią ulubionych orzechów i pestek

Budyń marki Amylon powstaje ze składników pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych, dzięki czemu przyczynia się do polepszenia stanu środowiska naturalnego i jest korzystny dla zdrowia, a producent dba o zachowanie najwyższych standardów jakości w całym procesie produkcyjnym.

Budyń czekoladowy przygotowuje się w sposób następujący:

Odmierzyć 0,5 l mleka do garnka i odlać pół szklanki do osobnego naczynia. Budyń rozprowadzić w mniejszej części mleka i dokładnie rozprowadzić, a pozostałą część zagotować z ok. 2 łyżkami cukru. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń, mieszając do zgęstnienia. Podawać od razu.

Składniki: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku* (min. 20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza 100g:

  • Wartość energetyczna: 1405 kJ /  331 kcal;
  • Tłuszcz: 2,3g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4g
  • Węglowodany: 72,9g
  • w tym cukry: 0,1g
  • Białko: 4,8g
  • Sól: 0,03g

Sposób przygotowania:
Z 0,5 l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 0,5 szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do 0,5 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

Certyfikaty:

  • BIO
  • Bezglutenowy
  • Wegański
  • Wegetariański

Dane producenta:  AMYLON a.s., Ronov nad Sázavou 13, 582 22 Ronov nad Sázavou, Czechy

Podmiot odpowiedzialny: Bio Planet S.A.., Wilkowa Wieś 7,, 05-084 Leszno

Opakowanie: 40g
 

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Amylon Budyń czekoladowy bezglutenowy 40 g bio