Amylon Budyń czekoladowy bezglutenowy 40 g Bio

Amylon Budyń czekoladowy bezglutenowy 40 g Bio. Cechy: BIO Bezglutenowy Wegański Wegetariański Opakowanie: 40 g

2.49 zł

-21%

3.14 zł

Cena za kg : 62.25zł

Dodaj do schowka

Opis

Bezglutenowy budyń czekoladowy Amylon jest doskonałą, lekką przekąską na ciepło, którą można się cieszyć w chłodne dni, podczas podwieczorku albo na przerwie w pracy. Dzięki prostemu składowi, zawierającemu tylko skrobię kukurydzianą i kakao w proszku, nadaje się dla osób na rozmaitych dietach – dla wegan, dla osób ograniczających cukier czy też po prostu dla każdego, kto chce cieszyć się pysznym deserem i jednocześnie zadbać o zdrowie. Budyń czekoladowy Amylon jest także bezglutenowy, więc z powodzeniem wpisze się w dietę bezglutenową.

Budyń czekoladowy bezglutenowy Amylon można dopasować do własnych preferencji, przygotowując go na wiele sposóbów:

  • z użyciem zwykłego mleka krowiego
  • na ulubionym mleku roślinnym, np. migdałowym bądź ryżowym
  • dosładzając białym cukrem lub cukrem trzcinowym
  • dosładzając miodem albo syropem klonowym
  • podawać z syropem owocowym bądź świeżymi sezonowymi owocami
  • podawać z garścią ulubionych orzechów i pestek

Budyń marki Amylon powstaje ze składników pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych, dzięki czemu przyczynia się do polepszenia stanu środowiska naturalnego i jest korzystny dla zdrowia, a producent dba o zachowanie najwyższych standardów jakości w całym procesie produkcyjnym.

Cechy:

  • BIO
  • Bezglutenowy
  • Wegański
  • Wegetariański

Opakowanie: 40 g

Składniki - Amylon Budyń czekoladowy bezglutenowy 40 g Bio

Skrobia kukurydziana*, kakao w proszku* (min. 20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • Wartość energetyczna: 1405 kJ /  331 kcal
  • Tłuszcz: 2,3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
  • Węglowodany: 72,9 g
  • w tym cukry: 0,1 g
  • Białko: 4,8 g
  • Sól: 0,03 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Z 0,5 l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 0,5 szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do 0,5 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

Dane producenta/dystrybutora

AMYLON a.s., Ronov nad Sázavou 13, 582 22 Ronov nad Sázavou, Czechy

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Amylon Budyń czekoladowy bezglutenowy 40 g Bio