Amylon Budyń waniliowy bezglutenowy 40 g Bio

Waniliowy budyń Amylon jest bezglutenowy dzięki zastosowaniu w składzie skrobi kukurydzianej. Może być stosowany zarówno przez osoby chore na celiakię jak i te, które chcą ze swojej diety wyeliminować produkty z glutenem. Dobry zarówno jako dodatek do deseru (na przykład do udekorowania wypieku)...

2.99 zł

-12%

3.38 zł

Cena za kg : 74.75zł

Dodaj do schowka

Opis

Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

Składniki - Amylon Budyń waniliowy bezglutenowy 40 g Bio

Skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (min. 1,5%), naturalny aromat waniliowy (* certyfikowany składnik ekologiczny).

Wartości odżywcze

W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM:

  • Wartość energetyczna: 1495 kJ / 352 kcal;
  • Tłuszcz: 0,1 g;
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
  • Węglowodany: 86,7 g;
  • w tym cukry: 0,8 g;
  • Białko: 0,9 g;
  • Sól: 0,02 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.

Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.

Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane producenta/dystrybutora

Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Amylon Budyń waniliowy bezglutenowy 40 g Bio