Horeca Kasza gryczana niepalona 5 kg Bio

Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
59,59
Cena za kg : 11.92zł
Opis

HORECA Kasza gryczana niepalona BIO jest w stu procentach ekologicznym, certyfikowanym produktem zamkniętym w naturalnej, papierowej, estetycznej i praktycznej torebce.

Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest źródłem cennych witamin i minerałów takich jak chociażby żelazo, cynk, krzem, potas, wapń, magnez, witaminy z grupy B, witamina PP czy E. W porównaniu do innych kasz, kasza gryczana niepalona zawiera także aminokwasy egzogenne, których ludzki organizm nie może wytworzyć samodzielnie. Wszystkich wartości odżywczych jest znacznie więcej w kaszy niepalonej niż w palonej, gdyż nie ulegają one wyniszczeniu podczas obróbki w wysokiej temperaturze.

Kasza gryczana niepalona stanowi świetne urozmaicenie posiłków obok ziemniaków, makaronów i ryżu. Wygląda przy tym nieco inaczej niż bardziej popularna kasza prażona. Dzięki rezygnacji z obróbki w wysokiej temperaturze na etapie produkcji kasza pozostaje naturalnie jasna, lekko zielonkawa. Podaje się ją zwykle w towarzystwie warzyw, sosów, gulaszy czy pieczeni, ale może stanowić także smaczny dodatek do zup, dań jednogarnkowych, sałatek i pasztetów. Na śniadanie lub deser kasza świetnie komponuje się z suszonymi owocami.

Opakowanie zawiera 5 kg sypkiego produktu pozyskiwanego ze złuszczonego prosa. Zaleca się przechowywać kaszę w suchym i chłodnym miejscu.

Kasza wytwarzana jest przez polskiego producenta HORECA BIO PLANET.

Szczegóły - Horeca Kasza gryczana niepalona 5 kg Bio

Składniki - Horeca Kasza gryczana niepalona 5 kg Bio

Kasza gryczana niepalona* 100%.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna 1659 kJ / 392 kcal
  • Tłuszcz 2,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
  • Węglowodany 75 g
  • w tym cukry 2,6 g
  • Białko 12 g
  • Sól 0,03 g
     

Sposób przygotowania i przechowywania

Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. Aby skrócić czas gotowania, można uprzednio namoczyć kaszę przez kilka godzin we wrzątku.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Produkty spożywcze i Delikatesy

Nowości - Produkty spożywcze i Delikatesy