NOWOŚĆ Zdrowo Namieszane Mieszanka na ciasto fondant czekoladowy (lava cake) bezglutenowa 241 g Bio

Zdrowo Namieszane Mieszanka na ciasto fondant czekoladowy (lava cake) bezglutenowa 241 g Bio

BIO Lava Cake Zdrowo Namieszane – Rozkosz czekolady na Twoim talerzu! Mieszanka, która pozwoli Ci przygotować nieziemski, 5 gwiazdkowy, mocno czekoladowy deser w zaledwie 15 minut. To płynna czekolada w towarzystwie, jak zawsze, tylko ekologicznych, wartościowych i bezglutenowych składników!...
23,22
Cena za kg : 96.35zł


Lub
Trwa łączenie z Inpost Pay...

Dodaj do listy zakupowej

Opis

BIO Lava Cake Zdrowo Namieszane – Rozkosz czekolady na Twoim talerzu!

Mieszanka, która pozwoli Ci przygotować nieziemski, 5 gwiazdkowy, mocno czekoladowy deser w zaledwie 15 minut.

To płynna czekolada w towarzystwie, jak zawsze, tylko ekologicznych, wartościowych i bezglutenowych składników!

Potrzebujesz tylko 3 jaj oraz pół kostki MASŁA by z jednego opakowania przygotować 4 mistrzowskie porcje.

Szczegóły - Zdrowo Namieszane Mieszanka na ciasto fondant czekoladowy (lava cake) bezglutenowa 241 g Bio

  • Producent: Zdrowo Namieszane
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5903317213284
  • EAN: 5903317213284
  • Wymiary: 18.5 x 14 x 5 cm

Składniki - Zdrowo Namieszane Mieszanka na ciasto fondant czekoladowy (lava cake) bezglutenowa 241 g Bio

kropelki gorzkiej czekolady* (62 %) (masa kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, mąka z tapioki*, sól himalajska.

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

w 100 g

  • Wartość energetyczna: 1736 kJ / 417 kcal
  • Tłuszcz: 29 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
  • Węglowodany: 30 g
  • w tym cukry: 21 g
  • Błonnik: 3,5 g
  • Białko: 6,8 g
  • Sól: 0,3 g

Sposób przygotowania i przechowywania

  1. Rozgrzej piekarnik do 220? góra-dół.
  2. Do niedużego garnka włóż 100 gram MASŁA (pół kostki) i na małej mocy podgrzewaj, aż całkowicie się rozpuści
  3. Po rozpuszczeniu ściągnij z palnika, wsyp zawartość opakowania i energicznie mieszaj rózgą kuchenną, aż cała czekolada się rozpuści
  4. Do masy czekoladowej wbij 3 jajka i dokładnie ubij - za pomocą rózgi lub miksera elektrycznego
  5. Wysmaruj masłem foremki i wiej przygotowaną masę - do 3/4 wysokości foremek
  6. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Po 10 minutach góra i boki mają być ścięte a środek płynny.
  7. Wyciągnij z piekarnika, odczekaj 1-2 minuty aż odrobinę ostygnie, i delikatnie podważając dookoła nożem, przełóż na talerzyk
  8. Podawaj na ciepło, posypane cukrem pudrem, z malinami lub gałką lodów waniliowych.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Do Lava Cake idealnie pasują również świeże truskawki, jagody lub pestki granatu Lava Cake możesz jeść również na zimno, jednak najbardziej polecamy wersję na ciepło, z płynną czekoladą

Dane producenta

Biovana sp. Z o.o. Al.. Grunwaldzka 472 c, 80-309 Gdańsk

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Bestsellery - Produkty spożywcze i Delikatesy

Nowości - Produkty spożywcze i Delikatesy

Warto zwrócić uwagę na: