Muffiny jajeczne

Czas przygotowania: 35 minut
Liczba porcji: 2 porcje

Składniki

  • 1/4 cukinii,
  • 30 g sera koziego lub fety,
  • 1/3 czerwonej papryki,
  • 2 jajka,
  • 1/2 ząbka czosnku,
  • sól i pieprz,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (lub 2 łyżki rzeżuchy),
  • garść liści szpinaku.

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak umyć i osuszyć, posiekać. Cukinię oraz ser kozi zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w małą kosteczkę.
  2. W misce roztrzepać jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodać szpinak, cukinię, ser kozi oraz paprykę, wymieszać widelcem.
  3. Cztery kokilki (lub cztery wgłębienia w formie do muffinów) natłuścić oliwą lub masłem, napełnić masą, piec przez 15 minut. Można też użyć silikonowych foremek.

Smacznego!


Zobacz także: