nuggetsy

Liczba porcji: 4 porcje

Składniki

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj ze sobą rozdrobnione płatki kukurydziane, kurkumę, sezam, curry, sól i pieprz.
  2. Do drugiej miski wbij i roztrzep jajko.
  3. Pokrój filet z kurczaka na cienkie, długie paski. Pokrojone plastry kurczaka wymocz najpierw w jajku, a potem w sypkiej panierce.
  4. W międzyczasie rozgrzej olej na patelni.
  5. Plastry kurczaka przełóż na rozgrzaną patelnię. Smaż ok 2 minut z jednej strony. Nuggetsy przełóż na drugą i smaż kolejne 2 minuty, aż zarumienią się na złoto.
  6. Nuggetsy przełóż na ręcznik papierowy w celu wchłonięcia nadmiaru tłuszczu. Nuggetsy podawaj z ulubionymi dodatkami.


Zobacz także: