Rapunzel Makaron ryżowy bezglutenowy spaghetti 250 g Bio
- Rapunzel
-
4006040155089
-
48 godzin + czas dostawy
Opis
Makaron ryżowy bezglutenowy spaghetti marki Rapunzel to interesujący produkt, który zachwyca swoim wyśmienitym, subtelnym smakiem. Doskonale łączy się z aromatem pomidorów. Przyrządzona na jego bazie potrawa wzbudzi ciekawość innych i będzie właściwa także dla osób cierpiących na alergie pokarmowe oraz tych przebywających na diecie. Posiada bardziej uniwersalny charakter, niż mogłoby się wydawać! Znakomicie sprawdzi się jako:
- podstawowy składnik spaghetti,
- element innych dań na bazie sosów, warzyw i mięs,
- dodatek do zup azjatyckich.
Ryżowy makaron bezglutenowy to wspaniały zamiennik tradycyjnego makaronu z mąki pszennej, który jest bardziej kaloryczny i posiada wyższy indeks glikemiczny. Będzie odpowiedni dla wszystkich osób, które z różnych przyczyn ograniczają gluten w menu lub całkowicie go z niego eliminują. Jest godną uwagi opcją, gdyż dzięki temu, że wyprodukowano go z certyfikowanych składników ekologicznych, posiada wysoką zawartość cennych substancji odżywczych i jest pozbawiony konserwantów.
Rapunzel jest niemieckim przedsiębiorstwem zajmującym się produkcją ekologicznych artykułów spożywczych. Na rynku działa już od 1974 roku, z powodzeniem łącząc tradycję, doświadczenie oraz regularnie wdrażane innowacje. Wszystko po to, by odpowiadać na dynamicznie zmieniające się potrzeby konsumentów, co ci doceniają. W szerokim asortymencie marki znajdują się między innymi: makarony, kawa, mąka, bakalie, ryże, oliwy i owsianki.
Szczegóły - Rapunzel Makaron ryżowy bezglutenowy spaghetti 250 g Bio
- Producent: Rapunzel
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 4006040155089
- EAN: 4006040155089
- Wymiary: 31 x 8.5 x 2 cm
Składniki - Rapunzel Makaron ryżowy bezglutenowy spaghetti 250 g Bio
mąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze
W 100 g
- Wartość energetyczna - 1542 kJ / 364 kcal
- Tłuszcz - 3,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,0 g
- Węglowodany - 75 g
- w tym cukry - 1,0 g
- Błonnik - 2,5 g
- Białko - 8,0 g
- Sól - 0,03 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Zagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu i sól. Gotować 10 - 12 minut od czasu do czasu mieszając.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna
Może zawierać soję.
Dane producenta/dystrybutora
Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy