Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 2 porcje
Składniki
- 2 placki tortilli,
- 1 serek śmietankowy typu Almette,
- 2 liście sałaty,
- 6 plasterków cienko pokrojonej szynki,
- 1 łyżka musztardy,
- 4 ćwiartki papryki konserwowej,
- posiekany szczypiorek.
Sposób przygotowania
- Tortille posmarować grubszą warstwą serka. Dodać porwane na kilka kawałków liście sałaty, ułożyć plasterki szynki, posmarować musztardą i posypać posiekaną w kosteczkę papryką konserwową oraz szczypiorkiem.
- Zawinąć w miarę ciasno w ruloniki. Można przygotować wcześniej i włożyć do lodówki bez przykrycia, na maksymalnie 2 - 3 godziny. Przed włożeniem do boksa pokroić na pasterki o szerokości ok 3 cm.
Smacznego!
Zobacz także: