Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami 1 l

  • Alpro
  • 5411188543381
Promocja:
Święta Wege
Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami to produkt roślinny   to świetna  alternatywa dla mleka zwierzęcego dla osób z nietolerancją laktozy, alergią na kazeinę, gluten, dla tych na diecie bezmlecznej lub dla wegan i wegetarian. Napój sojowy jest źródłem wapnia, białka roślinnego i zawiera...
11,69
Cena za L : 11.69zł
Opis

Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami to produkt roślinny   to świetna  alternatywa dla mleka zwierzęcego dla osób z nietolerancją laktozy, alergią na kazeinę, gluten, dla tych na diecie bezmlecznej lub dla wegan i wegetarian. Napój sojowy jest źródłem wapnia, białka roślinnego i zawiera witaminy takie jak: B2, B12 i D2.

Napój powstaje z ziaren soi, które pochodzą wyłącznie ze zrównoważonych upraw.    Produkt ma delikatny, pyszny smak, który idealnie komponuje się z wieloma dodatkami i daniami. Z napojem sojowym można przygotować:

  • smaczną kawę, koktajl, musli, owsiankę
  • kaszkę lub ryż,
  • wyśmienite ciasto
  • puszyste naleśniki i gofry

Najważniejsze cechy produktu to:

  • Niska zawartość cukru
  • Bogaty w białko roślinne
  • Źródło wapnia i witamin B2, B12 i D2
  • 100% roślinny
  • Naturalnie bez laktozy
  • Bezglutenowy
  • Soja wolna od modyfikacji genetycznych

Jakość tego napoju sojowego jest gwarantowana przez producenta Alpro , który wykazuje się pełnym zaangażowaniem w produkcję roślinną, co potwierdzają zdobyte nagrody i wyróżnienia takie jak Dobra Marka i European Coffee Award.   Jej obecność na rynku od 1980 roku i partnerstwo z WWF sprzyja rozwojowi firmy, która nieustannie dąży do zmieniania świadomości ludzi na całym świecie w kwestii roślinnych alternatyw.

 

Różne rodzaje Alpro

 

Napój <strong>sojowy</strong> z wapniem i witaminami

ALPRO

Napój sojowy z wapniem i witaminami

Napój Sojowy Alpro z dodatkiem wapnia i witamin produkujemy w 100% na bazie roślin. Jest bogaty w białko roślinne, stanowi źródło wapnia i witamin: B2,B12 i D. Nie zawiera glutenu i laktozy i ma niską zawartość cukrów. Napój ten może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. W jego produkcji stosujemy wyłącznie soję wolną od modyfikacji genetycznych. Delikatny w smaku, doskonale sprawdza się w kuchni, samodzielnie lub jako dodatek do posiłków: płatków, musli, kawy, czekoladowego ciasta i ulubionego koktajlu truskawkowego. To nasza roślinna alternatywa dla mleka. Odkryj wszystkie jej zastosowania - są przepyszne!

Oferta pochodzi od oficjalnego dystrybutora Alpro

Alpro soya 1 l

Najważniejsze korzyści:

  • bogaty w białko roślinne,
  • niska zawartość cukru,
  • źródło wapnia i witamin B2, B12 i D,
  • 100% roślinny,
  • naturalnie bez laktozy,
  • bezglutenowy,
  • soja wolna od modyfikacji genetycznych.
Ciasto waniliowe przepis

Ciasto waniliowe

Składniki:

  • 50 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 g cukru waniliowego
  • 190 ml napoju sojowego Alpro
  • 75 ml oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
  • 40 ml wrzącej wody
  • 1 laska wanilii lub 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania:

KROK 1

To ciasto zrobisz raz dwa! Rozgrzej piekarnik do 180°C i posmaruj tłuszczem foremkę do ciasta.

KROK 2

W misce wymieszaj mąkę, cukier waniliowy, nasiona z laski wanilii (lub jeśli wolisz esencję wanilii) i szczyptę soli. Dodaj napój sojowy Alpro, olej słonecznikowy i wrzącą wodę, a potem całość wymieszaj, aż konsystencja będzie gładka.

KROK 3

Wlej uzyskaną masę do formy, posyp płatkami migdałów i piecz przez 40-45 minut, aż uzyskasz piękny złoty kolor. Możesz sprawdzić ciasto przekłuwając je drewnianym szpikulcem - gdy wyjdzie czysty, twoje ciasto jest gotowe.

KROK 4

Niech ciasto ostygnie. (Wiemy, że trudno czekać, kiedy już jest gotowe!). W oczekiwaniu możesz sobie zrobić do niego kawę albo przygotować świeże owoce do tego deseru. Smacznego!

Poznaj inne nasze smaki

Poznaj inne smaki

Skład

Woda, obłuszczone ziarno SOI (5,9%), cukier, fosforan triwapniowy*, regulator kwasowości (fosforany potasu), sól morska, aromat, stabilizator (guma gellan), witaminy* (ryboflawina (B2), B12, D2).

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +1 do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza: Energia 39 kcal, Tłuszcz 1,8 g w tym: kwasy nasycone 0,3 g, kwasy tłuszczowe jednionienasycone 0,4 g , kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.1 g;  Węglowodany w tym cukry 2,5 g, błonnik 0,5 g, Białko 3,0 g, Sól 0,11 g. Witaminy: D 0,75 μg, ryboflawina (B2) 0,21 mg, B12 0,38 μg, składniki mineralne: wapń 120 mg, Sód 0,05 g.

Napój sojowy oryginalny marki Alpro to produkt w 100% roślinny, który charakteryzuje się delikatnym smakiem i aksamitną konsystencją. To doskonały zamiennik mleka zwierzęcego dla osób z nietolerancją na laktozę, a także dla tych na diecie wegetariańskiej czy wegańskiej. Mleko sojowe to produkt znany od wieków w krajach azjatyckich, jednakże do Europy dotarł dopiero na początku XX wieku i od razu przekonał do siebie wielu użytkowników. Ma wiele substancji odżywczych, dzięki czemu jest wartościowy dla organizmu człowieka.

Napój sojowy jest bogaty w witaminy A, E, K oraz witaminy z grupy B. Posiada wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka. Na dodatek znajduje się w nim wiele substancji mineralnych, takich jak:

  • wapń,
  • magnez,
  • potas,
  • fosfor,
  • sód.

Dzięki takiej zawartości mleko sojowe jest niezwykle cenione wśród konsumentów, którzy ograniczają laktozę czy spożycie produktów pochodzenia zwierzęcego. To także idealny produkt dla osób poszukujących nowych, niezapomnianych smaków.

Napój ten może być niezastąpionym składnikiem koktajli czy deserów mlecznych. Z jego pomocą można przygotować pyszne płatki śniadaniowe oraz aromatyczną i wyrazistą kawę. Jest to również doskonały zamiennik zwykłego mleka podczas pieczenia ciast oraz robienia gofrów czy naleśników, który nada im puszystości i lekkości.

Producentem mleka sojowego jest marka Alpro, która podbija ogólnoświatowy rynek spożywczy dzięki wytwarzaniu produktów roślinnych wolnych od GMO. Potwierdzeniem jej jakości jest 30-letnia współpraca z WWF, która świadczy o faktycznym zaangażowaniu firmy w dbanie o środowisko, a także w zmienianie nawyków żywieniowych ludzi na lepsze.

  • Bogaty w białko roślinne,
  • źródło wapnia i witamin B2, B12 i D,
  • niska zawartość cukru,
  • 100% roślinny,
  • naturalnie bez laktozy,
  • bezglutenowy,
  • soja wolna od modyfikacji genetycznych.

Szczegóły - Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami 1 l

Składniki - Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami 1 l

Woda, obłuszczone ziarno soi (6%), cukier, fosforan triwapniowy*, regulator kwasowości (fosforany potasu), sól morska, aromat, stabilizator (guma gellan), witaminy* (ryboflawina (B2), B12, D2).
* substancje wzbogacające

Wartości odżywcze

W 100 ml:

  • Wartość energetyczna: 163 kJ / 39 kcal,
  • Tłuszcz: 1,8 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g,
  • Węglowodany: 2,5 g,
  • w tym cukry: 2,5 g,
  • Błonnik: 0,5 g,
  • Białko: 3,0 g,
  • Sól: 0,11 g.

Witaminy:

  • D: 0,75 µg*,
  • ryboflawina: 0,21 mg*,
  • B12: 0,38 µg*.

Składniki mineralne:

  • Wapń: 120 mg*.

*= 15% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) nie dłużej niż 5 dni.

Informacja alergenna

Zawiera: soja. Może zawierać: migdały, orzechy laskowe.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Bestsellery

Nowości