Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem 463 g
- Delecta
-
5900983024183
- Promocja:
- Napoje Rozgrzewające
Opis
Lepkie, słodkie i ociekające czekoladą brownie to wymarzony deser na jesienną szarugę albo romantyczny wieczór we dwoje, poprawia humor po ciężkim dniu, osładza smutki i sprawia, że wszyscy miłośnicy czekolady rozpływają się z zachwytu.
Dzięki Delecta La Chocolatiere we własnej kuchni przygotujesz Brownie czekoladowe z musem tak dobre, jak z najlepszej cukierni - i wcale nie potrzebujesz do tego doświadczenia cukierniczego!
W pudełku Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem znajdziesz bazę do własnoręcznego przygotowania miękkiego i wilgotnego ciasta zwieńczonego delikatnym musem.
Połączenie kakao i kropli czekoladowych sprawia, że efektem jest jeszcze bardziej czekoladowe brownie, która wciąga z każdym kęsem i przywodzi na myśl najlepsze przepisy z nowoczesnych blogów kulinarnych.
Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem to prosty sposób na zachwycający deser. Wystarczy, że dodasz do mieszanki na ciasto margarynę i jajka, postępując zgodnie z jasno rozpisanym przepisem na opakowaniu, a gdy brownie będzie się piekło, szybko ukręcisz mus czekoladowy z mleka, mascarpone i bazy na mus. Potem musisz jeszcze tylko schłodzić wszystko w lodówce, aż mus lekko stężeje i stanie się kremowy i delikatny jak pianka.
W ten oto sposób przy niewielkim nakładzie pracy możesz wyczarować pyszne ciasto idealne na imprezę rodzinną albo na podwieczorek z ukochaną osobą, a wspólne pieczenie spodoba się też dzieciakom!
Dzięki Delecta La Chocolatiere każdy może się poczuć niczym mistrz cukiernictwa we własnej kuchni.
Szczegóły - Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem 463 g
- Producent: Delecta
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5900983024183
- EAN: 5900983024183
- Wymiary: 21 x 14.2 x 5.6 cm
Składniki - Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem 463 g
Ciasto: cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); aromat.
Krople czekolady 24% (mogą zawierać mleko): miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi). Masa kakaowa min. 47,2%.
Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu. Mus: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana ziemniaczana, cukier, olej palmowy, żelatyna, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, białka mleka, aromat.
Wartości odżywcze
Po przygotowaniu 100 g:
- Wartość energetyczna 1578 kJ 378 kcal
- Tłuszcz 24 g, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
- Węglowodany 34 g, w tym
- cukry 26 g
- Białko 5,6 g
- Sól 0,17 g
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (margaryną 72% tł., mlekiem 2% tł. i serkiem mascarpone).
Sposób przygotowania i przechowywania
Przygotuj:
Do ciasta:
- 150 g margaryny
- 4 jaja
Do musu:
- 125 ml zimnego mleka
- 250 g schłodzonego serka mascarpone
1. Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli). Pozostaw do wystudzenia.
2. Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
3. Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 min. Dodaj zawartość torebki z ciastem i miksuj jeszcze przez 3 min. Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy o średnicy 24 cm (spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, a boki wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką). Wstaw do piekarnika i piecz 30 – 35 min. Pozostaw do wystudzenia. Ciasto w czasie stygnięcia lekko opada na środku.
5. Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone. Wsyp zawartość torebki i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
6. Wyłóż mus na wierzch ciasta. 7. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
Przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Informacja alergenna
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Dane producenta/dystrybutora
Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa