Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem 463 g

  • Delecta
  • 5900983024183
Brownie czekoladowe z musem Ciasta jak z najlepszej cukierni. Modne i pożądane ciasta do samodzielnego przygotowania. Unikalne smaki, inspirowane cukierniami i nowoczesnymi blogami. Kompletny skład, wysoka zawartość kakao i czekolady. Brownie czekoladowe z musem to jeszcze więcej czekolady, dzięki...
10,69
Cena za kg : 23.09zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 10,69 zł

Opis

Lepkie, słodkie i ociekające czekoladą brownie to wymarzony deser na jesienną szarugę albo romantyczny wieczór we dwoje, poprawia humor po ciężkim dniu, osładza smutki i sprawia, że wszyscy miłośnicy czekolady rozpływają się z zachwytu.

Dzięki Delecta La Chocolatiere we własnej kuchni przygotujesz Brownie czekoladowe z musem tak dobre, jak z najlepszej cukierni - i wcale nie potrzebujesz do tego doświadczenia cukierniczego!

W pudełku Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem znajdziesz bazę do własnoręcznego przygotowania miękkiego i wilgotnego ciasta zwieńczonego delikatnym musem.

Połączenie kakao i kropli czekoladowych sprawia, że efektem jest jeszcze bardziej czekoladowe brownie, która wciąga z każdym kęsem i przywodzi na myśl najlepsze przepisy z nowoczesnych blogów kulinarnych.

Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem to prosty sposób na zachwycający deser. Wystarczy, że dodasz do mieszanki na ciasto margarynę i jajka, postępując zgodnie z jasno rozpisanym przepisem na opakowaniu, a gdy brownie będzie się piekło, szybko ukręcisz mus czekoladowy z mleka, mascarpone i bazy na mus. Potem musisz jeszcze tylko schłodzić wszystko w lodówce, aż mus lekko stężeje i stanie się kremowy i delikatny jak pianka.

W ten oto sposób przy niewielkim nakładzie pracy możesz wyczarować pyszne ciasto idealne na imprezę rodzinną albo na podwieczorek z ukochaną osobą, a wspólne pieczenie spodoba się też dzieciakom!

Dzięki Delecta La Chocolatiere każdy może się poczuć niczym mistrz cukiernictwa we własnej kuchni.

Szczegóły - Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem 463 g

  • Producent: Delecta
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5900983024183
  • EAN: 5900983024183
  • Wymiary: 21 x 14.2 x 5.6 cm

Składniki - Delecta La Chocolatiere Brownie czekoladowe z musem 463 g

Ciasto: cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); aromat.

Krople czekolady 24% (mogą zawierać mleko): miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi). Masa kakaowa min. 47,2%.

Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu. Mus: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana ziemniaczana, cukier, olej palmowy, żelatyna, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, białka mleka, aromat.

Wartości odżywcze

Po przygotowaniu 100 g:

  • Wartość energetyczna 1578 kJ 378 kcal
  • Tłuszcz 24 g, w tym
  • kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
  • Węglowodany 34 g, w tym
  • cukry  26 g
  • Białko 5,6 g
  • Sól 0,17 g

Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (margaryną 72% tł., mlekiem 2% tł. i serkiem mascarpone).

Sposób przygotowania i przechowywania

Przygotuj:

Do ciasta:

  • 150 g margaryny
  • 4 jaja

Do musu:

  • 125 ml zimnego mleka
  • 250 g schłodzonego serka mascarpone

1. Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli). Pozostaw do wystudzenia.

2. Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).

3. Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 min. Dodaj zawartość torebki z ciastem i miksuj jeszcze przez 3 min. Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.

4. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy o średnicy 24 cm (spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, a boki wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką). Wstaw do piekarnika i piecz 30 – 35 min. Pozostaw do wystudzenia. Ciasto w czasie stygnięcia lekko opada na środku.

5. Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone. Wsyp zawartość torebki i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.

6. Wyłóż mus na wierzch ciasta. 7. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.

Przechowywać w suchym chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.

Dane producenta/dystrybutora

Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również