NOWOŚĆ Delecta La Chocolatiere Ciastka Brownie czekoladowe z kroplami czekolady 508 g

Delecta La Chocolatiere Ciastka Brownie czekoladowe z kroplami czekolady 508 g

Ciastka brownie z kroplami czekolady Ciasta jak z najlepszej cukierni. Modne i pożądane ciasta do samodzielnego przygotowania. Unikalne smaki, inspirowane cukierniami i nowoczesnymi blogami. Kompletny skład, wysoka zawartość kakao i czekolady. Cookie brownie to połączenie wilgotnego, mocno...

13.99 zł

Cena za kg : 27.54zł

Dodaj do schowka

Opis

Ciastka brownie z kroplami czekolady

Ciasta jak z najlepszej cukierni. Modne i pożądane ciasta do samodzielnego przygotowania. Unikalne smaki, inspirowane cukierniami i nowoczesnymi blogami. Kompletny skład, wysoka zawartość kakao i czekolady. Cookie brownie to połączenie wilgotnego, mocno czekoladowego ciasta brownie z kruchym ciastem. Całość posypana kroplami czekolady tworzą wyjątkowy deser. Ty też możesz zostać wirtuozem deserów.

Składniki - Delecta La Chocolatiere Ciastka Brownie czekoladowe z kroplami czekolady 508 g

Ciasto czekoladowe: cukier, mąka pszenna, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10%, sól, aromat: wanilina.

Ciasto kruche: cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca: węglany sodu; sól, aromat: etylowanilina. Krople czekolady 25% (mogą zawierać mleko): miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi).

Masa kakaowa min. 47,2%. Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.

Wartości odżywcze

Po przygotowaniu 100 g:

  • Wartość energetyczna1949 kJ 466 kcal
  • Tłuszcz 24 g, w tym
  • kwasy tłuszczowe nasycone 12 g
  • Węglowodany 55 g, w tym
  • cukry 40 g
  • Białko 5,3 g
  • Sól 0,32 g

Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (margaryną 72% tł. i mlekiem 2% tł)/

Sposób przygotowania i przechowywania

Do ciasta czekoladowego

  • 100 g margaryny/ 100 g
  • 1 jajo
  • 20 ml mleka (ok. 2 łyżki)
  • 45 g kropli czekolady (ok. 4-5 łyżek)

Do ciasta kruchego

  • 75 g miękkiej margaryny
  • 1 żółtko
  • 70 g kropli czekolady (ok. 7 łyżek)
  • Do posypania 10 g (ok. 1 łyżka) kropli czekolady

Przygotowanie kropli czekolady do ciasta:

Podziel całą ilość kropli czekolady na 3 części:

Pierwsza cześć (do ciasta czekoladowego): odsyp z torebki 4-5 łyżek kropli czekolady (ok. 45 g). Druga część (do ciasta kruchego): odsyp z torebki 7 łyżek kropli czekolady (ok. 70 g). Trzecia część (do posypania ciasta przed wypiekiem): odsyp z torebki 1 łyżkę (ok. 10 g) kropli czekolady.

1. Rozpuść i wystudź 100 g margaryny.

2. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu. Wyłóż papierem do pieczenia blachę do brownie o wymiarach ok. 18x30 cm.

3. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, mleko i rozpuszczoną margarynę i wymieszaj łyżką ok. 1 minuty.

4. Pod koniec mieszania dodaj odłożonych 45 g kropli czekolady (4-5 łyżek). Wyłóż ciasto na dno foremki i wyrównaj.

Przygotowanie ciasta kruchego:

1. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem kruchym, dodaj żółtko i miękką margarynę. Miksuj przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach (mieszadła świderki).

2. Pod koniec miksowania dodaj odłożone krople czekolady ok. 70 g i wymieszaj.

3. Ciasto kruche wyłóż małymi porcjami na ciasto czekoladowe (ok. 1 łyżeczki).

Dekorowanie:

1. Całość posyp odłożonymi kroplami czekolady (ok. 1 łyżka).

2. Ciasto natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do jego zarumienienia.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Informacja alergenna

Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.

Dane producenta/dystrybutora

Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Delecta La Chocolatiere Ciastka Brownie czekoladowe z kroplami czekolady 508 g

  • Producent: Delecta
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5900983024169
  • EAN: 5900983024169
  • Wymiary: 21 x 14.2 x 5.6 cm