Dziś przychodzimy do Was z rozgrzewającą i niemniej smakowitą propozycją dania jednogarnkowego, mianowicie indyjskiej zupy z czerwonej soczewicy. Gęsta, aromatyczna i syta idealnie sprawdzi się w jesienno-zimowe wieczory lub zawsze wtedy, gdy poszukujecie zdrowej i rozgrzewającej potrawy. Zupa jest nie tylko pyszna, ale także prosta w przygotowaniu – idealna dla tych z Was, którzy spędzają w kuchni jak najmniej czasu.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 30 minut
Wartość energetyczna: 380 kcal
Liczba porcji: 4
Jesteśmy przekonani, że pokochacie indyjską zupę z czerwonej soczewicy w takim samym stopniu jak my. Szybka w przygotowaniu i zaskakująca głębokim smakiem skradła serce niejednego wegetarianina (i nie tylko!). A po więcej rozgrzewających przepisów zapraszamy oczywiście na naszego bloga.
Zobacz także: