Hipp Pasta Bambini Spaghetti z pomidorami i mozzarellą po 7. miesiącu 220 g Bio

Produkt z certyfikatem ekologicznym – zgodnie z prawem UE. Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego słoiczka oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym. kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 – ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych bez aromatów i zagęstników – przy...

7.99 zł

Cena za kg : 36.32zł

Dodaj do schowka

Opis

Produkt z certyfikatem ekologicznym – zgodnie z prawem UE. Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego słoiczka oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.

  • kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 – ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
  • bez aromatów i zagęstników – przy rozwarstwieniu wymieszaj
  • zgodnie z przepisami prawa nie zawiera substancji konserwujących ani barwników
  • z delikatnymi cząstkami wspierającymi naukę gryzienia
  • bez składników modyfikowanych genetycznie*

*zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej

  • Nie zawiera: Sztuczne konserwanty, Barwniki, Aromaty, Składniki modyfikowane genetycznie
  • Bez aromatów i zagęstników

Składniki - Hipp Pasta Bambini Spaghetti z pomidorami i mozzarellą po 7. miesiącu 220 g Bio

Warzywa* 61% (pomidory* 31%, marchew*, cukinia*, cebula*), ugotowany makaron* 19% (z PSZENICY* durum), odtłuszczone MLEKO*, mozzarella* 3% (z krowiego MLEKA*), ugotowany, zmielony makaron* (z PSZENICY* durum), olej rzepakowy* 2%, odtłuszczone MLEKO* w proszku, przyprawy*, *z rolnictwa ekologicznego.

Wartości odżywcze

w

W 100 g:

  • Wartość energetyczna kJ/kcal: 315/75,
  • Tłuszcz: 3,0 g,
  • w tym kwasy tł. nasycone: 0,7 g,
  • w tym kwasy tł. jednonienasycone: 1,5 g,
  • w tym kwasy tł. wielonienasycone: 0,6 g,
  • Węglowodany: 8,2 g,
  • w tym cukry: 3,1 g,
  • Błonnik: 1,3 g,
  • Białko: 3,2 g,
  • Sól: 0,10 g,
  • Sód: 0,04 g,
  • kwas alfa-linolenowy (Omega-3): 0,14 g_x000D_.

w

W 220 g (1 porcja):

  • Wartość energetyczna kJ/kcal: 692/165,
  • Tłuszcz: 6,6 g,
  • w tym kwasy tł. nasycone: 1,5 g,
  • w tym kwasy tł. jednonienasycone: 3,3 g,
  • w tym kwasy tł. wielonienasycone: 1,3 g,
  • Węglowodany: 18,0 g,
  • w tym cukry: 6,8 g,
  • Błonnik: 2,9 g,
  • Białko: 7,0 g,
  • Sól: 0,22 g,
  • Sód: 0,09 g,
  • kwas alfa-linolenowy (Omega-3): 0,31 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w „kąpieli wodnej” lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj i sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj plastikowej łyżeczki.

Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu – przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe – klika przy pierwszym otwarciu.

Przechowywać w temperaturze otoczenia.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Unijne logo rolnictwa ekologicznego.

Informacja alergenna

Zawiera: zboża zawierające gluten, mleko, pszenica_x000D_

Może zawierać: jaja

Dane producenta/dystrybutora

HiPP Polska Sp. z o.o., ul. Puławska 303, 02-785 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Hipp Pasta Bambini Spaghetti z pomidorami i mozzarellą po 7. miesiącu 220 g Bio

  • Producent: Hipp
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9062300130833
  • EAN: 9062300130833
  • Wymiary: 10.1 x 6.2 x 6.2 cm