Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej

JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz. WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii. Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej. Jeśli chcesz...
179,32


Lub
Trwa łączenie z Inpost Pay...

Dodaj do listy zakupowej

Opis

Pragniesz książki, która w przystępny sposób wprowadzi Cię do świata kuchni włoskiej? Jednocześnie chcesz, aby zatrzymała Cię tam na długo, oferując coraz trudniejsze i ciekawsze przepisy? W takim razie jedyną książką, której potrzebujesz, jest "Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej". Stanowi kompendium wiedzy, które nie zawiera w sobie jedynie suchych przepisów. Znalazły się tutaj liczne ilustracje, zdjęcia, wykresy, anegdoty oraz portrety wybitnych postaci - kuchnia zaczyna się przecież od ludzi.

Książka opisuje nie tylko klasyczne potrawy włoskie - znalazło się w niej także wiele nowoczesnych potraw, które dopiero niedawno zrodziły się na tych gorących terenach południa. Oczywiście najlepiej będą smakować z prawdziwymi włoskimi produktami, a w tym z wyjątkowymi serami, makaronami, winami, a nawet piwami.

Z książki dowiesz się, jaka jest różnica pomiędzy cappuccino, macchiato i mocaccino oraz czy tiramisu można zrobić bez alkoholu. Nie zabraknie również wielkich grzechów włoskich, a w tym odpowiedzi na pytanie, czy śmietana w makaronie carbonara jest niewybaczalna. Poznasz bliżej także Leonarda da Vinci i dowiesz się, czy był wegetarianinem. Wszystko to przeniesie Cię na gorące i gwarne ulice Italii, zapraszając do spróbowania swoich sił w ich kulinarnych historiach.

Autorem samej książki jest François-Régis Gaudry, który swoje doświadczenie i wiedzę zbierał latami, dziś dzieląc się nią z czytelnikami. Wszystko to pod czujnym okiem wydawnictwa Znak, które od lat dostarcza na rynek ciekawe pozycje czytelnicze.

Szczegóły - Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej

  • Tytuł: Italia na talerzu
  • Autor: Francois-Regis Gaudry
  • Wydawnictwo Znak Koncept
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2022
  • Ilość stron: 464
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788324083497
  • Język: polski
  • Tłumacz: Agnieszka Dywan, Aleksandra Weksej, Paweł Łapiński
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788324083497
  • EAN: 9788324083497
  • Wymiary: 240x328

Dane producenta

Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o., ul. Kościuszki 37, 30-105 Kraków, Polska, sekretariat@znak.com.pl, tel. 12 61 99 500

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Bestsellery - Książki kucharskie

Nowości - Książki

Warto zwrócić uwagę na: