Jadłonomia po polsku

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. "Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo...
44,38
Opis

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.
Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.

"Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć - jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonychogórków, a na deser gryczaną granolę.

Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.

A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu - w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.


O autorce

Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga "Jadłonomia" i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków, a także bestsellera "Nowa Jadłonomia" (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ "Zielona Rewolucja Marty Dymek". W 2019 roku została ambasadorką kampanii "RoślinnieJemy". Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie

 

Sprawdź "Jadłonomia po polsku" w księgarni TaniaKsiazka.pl »

Szczegóły - Jadłonomia po polsku

  • Tytuł: Jadłonomia po polsku
  • Autor: Marta Dymek
  • Wydawnictwo Marginesy
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2020
  • Ilość stron: 280
  • Format: 22.0 x 28.0 cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788366335875
  • Język: polski
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788366335875
  • EAN: 9788366335875
  • Wymiary: 2200x2800

Dane producenta

Wydawnictwo Marginesy Sp. z o.o., ul. Mierosławskiego 11/a, 01-527 Warszawa, Polska, marginesy@marginesy.com.pl, tel. 22 8399127

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

O Autorze

Marta Dymek ma niewiele ponad 20 lat. Mieszka w Warszawie w ciasnej kawalerce. 2 lata temu postawiła wszystko na jedną kartę – zaryzykowała i porzuciła pracę w agencji reklamowej w ten sposób zyskując czas na pełne oddanie się blogowi.

Tworzony przez nią blog zajmuje się tematyka kulinarną. Są to więc w większości porady kulinarne. Do jej obowiązków należy gotowanie, pisanie oraz prowadzenie warsztatów. Jest autorką trzech książek: “Nowa jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata”, “Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan” oraz “Do serca przytul psa, czyli aktywny uczeń na lekcjach biologii”.

Marta Dymek znana jest z programu “Dzień dobry TVN”, książek kulinarnych i oczywiście z najpopularniejszego bloga w sieci o tematyce kuchni roślinnej. Jadłomania.com to produkt całkowicie spójny i przemyślany, to nie tylko zdjęcia. Znajdziemy tam niezwykłe i pomysłowe przepisy. To przyczyna sukcesu autorki, która ze swoimi recepturami wypłynęła poza obszar Internetu i zaczęła pisać książki.

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Książki kucharskie

Nowości - Książki