Niezwykle orzeźwiająca wersja popularnego klasyka w wersji tropikalnej z Alpro Barista Coconut.
Czego potrzebujesz do przygotowania mrożonej kawy?
- 150 ml schłodzonego Alpro Barista Coconut,
- podwójne espresso lub 80ml kawy z kawiarki,
- kostki lodu,
- opcjonalnie wiórki kokosowe,
- wysoka szklanka,
Przygotowanie:
- Zaparzcie swoją ulubioną kawę i odstawcie na bok, żeby się przestudziła.
- Spieńcie napój Alpro Barista Coconut bez podgrzewania. Możecie to zrobić za pomocą ręcznego spieniacza lub potrząsając w szczelnym słoiku lub shakerze.
- Do wysokiej szklanki dodajcie kilka kostek lodu i kawę.
- Zalejcie delikatnie spienionym, puszystym Alpro Barista Coconut.
- Możecie kawę dodatkowo udekorować wiórkami kokosowymi.
- Voila!
Inna propozycja to Ice Ice Coffee z wykorzystaniem ALPRO Barista Oat. Jest to klasyczna kawa mrożona na bazie napoju roślinnego, w tym przypadku owsianego.
Czego potrzebujesz do przygotowania tego chłodnego napoju?
- 150 ml napoju owsianego Alpro Barista Oat,
- podwójne espresso,
- wysoka szklanka,
- 1 shot Twojego ulubionego syropu do smaku, np. słony karmel lub agawa,
Przygotowanie:
- Zaparz podwójne espresso w dowolny sposób i przelej je do pojemniczka na kostki lodu
- Włóż do zamrażalnika na kilka godzin, może być na całą noc
- Wyjmij kawowe zamrożone kostki, wrzuć je do szklanki i zalej pysznie kremowym napojem Alpro Barista. To proste!
- Dodaj syrop do smaku, topping i - jeśli chcesz - ekologiczną słomkę
Delektuj się bez pośpiechu chłodnym napojem!
Zobacz także: