Niezwykle orzeźwiająca wersja popularnego klasyka w wersji tropikalnej z Alpro Barista Coconut.

Czego potrzebujesz do przygotowania mrożonej kawy?

  • 150 ml schłodzonego Alpro Barista Coconut,
  • podwójne espresso lub 80ml kawy z kawiarki,
  • kostki lodu,
  • opcjonalnie wiórki kokosowe,
  • wysoka szklanka,

Mrożona kawa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie:

  1. Zaparzcie swoją ulubioną kawę i odstawcie na bok, żeby się przestudziła.
  2. Spieńcie napój Alpro Barista Coconut bez podgrzewania. Możecie to zrobić za pomocą ręcznego spieniacza lub potrząsając w szczelnym słoiku lub shakerze.
  3. Do wysokiej szklanki dodajcie kilka kostek lodu i kawę.
  4. Zalejcie delikatnie spienionym, puszystym Alpro Barista Coconut.
  5. Możecie kawę dodatkowo udekorować wiórkami kokosowymi.
  6. Voila!

Inna propozycja to Ice Ice Coffee z wykorzystaniem ALPRO Barista Oat. Jest to klasyczna kawa mrożona na bazie napoju roślinnego, w tym przypadku owsianego.

Czego potrzebujesz do przygotowania tego chłodnego napoju?

  • 150 ml napoju owsianego Alpro Barista Oat,
  • podwójne espresso,
  • wysoka szklanka,
  • 1 shot Twojego ulubionego syropu do smaku, np. słony karmel lub agawa,

Mrożona kawa z mlekiem owsianym

Przygotowanie:

  1. Zaparz podwójne espresso w dowolny sposób i przelej je do pojemniczka na kostki lodu
  2. Włóż do zamrażalnika na kilka godzin, może być na całą noc
  3. Wyjmij kawowe zamrożone kostki, wrzuć je do szklanki i zalej pysznie kremowym napojem Alpro Barista. To proste!
  4. Dodaj syrop do smaku, topping i - jeśli chcesz - ekologiczną słomkę

Delektuj się bez pośpiechu chłodnym napojem!


Zobacz także: