Najnowsza kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska.

Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska. Marta Norkowska. Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. Tom I-liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej. Podział i rozpoznawanie...
63,71 * 86,00 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 59,44 zł

Opis

Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska. Marta Norkowska. Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. Tom I-liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej. Podział i rozpoznawanie mięsa, dobre rady, sosy, zupy (ciepłe, zimne, postne), dodatki do zup; ciasta do pasztetów i pasztety, ryby i raki, ryby morskie, wołowina, biszkopty, pączki i faworki, kremy, galarety i wszystko czego dusza zapragnie. Tom II – Przygotowanie i pieczenie różnego pieczywa niesłodkiego: chleby, bułki, rogale Ciasta drożdżowe słodkie; ciasta parzone, kruche, francuskie i biszkoptowe, ciasta migdałowe i śmietanowe, torty i mazurki, pierniki, marcepany…

Szczegóły - Najnowsza kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska.

  • Autor: Marta Norkowska
  • Wydawnictwo Graf-ika
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2014
  • Ilość stron: 656
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788361889885
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788361889885
  • EAN: 9788361889885
  • Wymiary: 15.5x21.5 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również