Polskie mięso, czyli jak zostałem weganinem

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie...

28.97 zł

-17%

34.90 zł

Dodaj do schowka

Opis

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańcow.

Wreszcie wyruszył śladem aktywistow do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery. Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia - tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor w pasjonujący sposob przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by nakreślić możliwie jak najszerszy obraz polskiego mięsa.

Szczegóły - Polskie mięso, czyli jak zostałem weganinem

  • Tytuł: Polskie mięso
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Wydawnictwo Krytyki Politycznej
  • Seria: Seria Seria z morświnem
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2018
  • Ilość stron: 320
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788365853684
  • Język: polski
  • Podtytuł: Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788365853684
  • EAN: 9788365853684
  • Wymiary: 13.2x21.0x2.5 cm

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt