Ryby i owoce morza. Szkoła gotowania krok po kroku
- Lorenza Alcantara
- Jedność
- Szkoła gotowania krok po kroku
-
9788379718047
-
1 dzień + czas dostawy
Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków.
Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.
Szczegóły - Ryby i owoce morza. Szkoła gotowania krok po kroku
- Tytuł: Ryby i owoce morza.
- Autor: Lorenza Alcantara
- Wydawnictwo Jedność
- Seria Szkoła gotowania krok po kroku
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2019
- Ilość stron: 224
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788379718047
- Język: polski
- Podtytuł: Szkoła gotowania krok po kroku
- Oryginalny tytuł: Pesce & Co. Scuola di cucina
- Tłumacz: Tkaczyk- Borówka Edyta
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788379718047
- EAN: 9788379718047
- Wymiary: 20.0x24.0x1.5 cm
- Powiązane tematy: Zdrowe nawyki
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Popularne tematy: