Smaki kuchni włoskiej
- Jedność
-
64303801426KS
-
1 dzień + czas dostawy
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom...
152,00 zł
Opis
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce!
Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic:
sery i makarony
ryż i produkty zbożowe
pieczywo, pizza i focaccia
mięso i wędliny
ryby, mięczaki i skorupiaki
warzywa i owoce
zioła, przyprawy i dodatki
typowe torty, ciasta i ciastka
lody i czekolada, kawa i wino.
Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic:
sery i makarony
ryż i produkty zbożowe
pieczywo, pizza i focaccia
mięso i wędliny
ryby, mięczaki i skorupiaki
warzywa i owoce
zioła, przyprawy i dodatki
typowe torty, ciasta i ciastka
lody i czekolada, kawa i wino.
Szczegóły - Smaki kuchni włoskiej
- Tytuł: Smaki kuchni włoskiej
- Autorzy: Ballarini Giovanni, Galimberti Umberto
- Wydawnictwo Jedność
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2013
- Ilość stron: 368
- Format: 27.5x36.0cm
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 64303801426KS
- Język: polski
- Podtytuł: Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy
- Oryginalny tytuł: Gusto. Cultura e sapori dei cibi piu buoni d'Italia
- Tłumacz: Firewicz Ewa, Jamrozik Iwona
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788376607078
- EAN: 9788376607078
- Wymiary: 28x37 cm
- Powiązane tematy: Noc Wyprzedaży
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: