Tradycje kulinarne Szwecji

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola...
43,37
Opis

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Szczegóły - Tradycje kulinarne Szwecji

  • Tytuł: Tradycje kulinarne Szwecji
  • Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
  • Wydawnictwo Hanami
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2021
  • Ilość stron: 240
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788365520531
  • Język: polski
  • ISBN: 9788365520531
  • EAN: 9788365520531
  • Wymiary: 165X235

Dane producenta

Hanami Radosław Bolałek, ul. Stawki 2A/183, 00-193 Warszawa, Polska, hanami@hanami.pl, tel. 603277785

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Książki kucharskie

Nowości - Książki