Zioła nowa encyklopedia

Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona...

42.35 zł

-23%

55.00 zł

Dodaj do schowka

Opis

Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można szybko przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery.

Ta encyklopedia to coś więcej niż teoretyczne informacje o roślinach - są w niej także ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To także praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne. Książka zawiera także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące.

Odbiorcy to miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem oraz osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? Zawiera ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne. Jedna z części to prawdziwa książka kucharska, z którą szybko przygotujesz tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Zioła nowa encyklopedia

  • Autorzy: Mancini Paola, Barbara Polettini
  • Wydawnictwo Jedność
  • Seria Encyklopedia
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2019
  • Ilość stron: 384
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788376606835
  • Język: polski
  • Podtytuł: Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i kosmetyce
  • Tłumacz: Pająk Zofia
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788376606835
  • EAN: 9788376606835
  • Wymiary: 17x24 cm