Kakao

Jest 21 produktów.
W magazynie
-1%
W magazynie
-1%
W magazynie
-21%
Wysyłamy w 3 dni
-8%
Wysyłamy w 3-5 dni
-8%
Wysyłamy w 3-5 dni
-8%
Wysyłamy w 3-5 dni
-1%
Wysyłamy w 3 dni

Kakao

Kakao to ziarno (orzech) owocu pochodzącego z drzew rosnących w amerykańskich dżunglach. Nasiona kakaowca to podstawowy składnik dobrej jakości czekolady, za którą większość z nas przepada. Poza walorami smakowymi ziarna kakaowca wyróżniają się też dobroczynnym wpływem na organizm ludzki. Surowe kakao z racji dużej zawartości minerałów i substancji odżywczych jest jednym z najlepszych naturalnych superproduktów.

Jakie substancje odżywcze zawiera ziarno kakao ?

Przeciwutleniacze: pomagają chronić się przed...

Kakao to ziarno (orzech) owocu pochodzącego z drzew rosnących w amerykańskich dżunglach. Nasiona kakaowca to podstawowy składnik dobrej jakości czekolady, za którą większość z nas przepada. Poza walorami smakowymi ziarna kakaowca wyróżniają się też dobroczynnym wpływem na organizm ludzki. Surowe kakao z racji dużej zawartości minerałów i substancji odżywczych jest jednym z najlepszych naturalnych superproduktów.

Jakie substancje odżywcze zawiera ziarno kakao ?

Przeciwutleniacze: pomagają chronić się przed zwyrodnieniami i chorobami związanymi ze starzeniem się
Magnez: wspiera pracę serca i mózgu, poprawia perystaltykę jelit, osłabia skurcze menstruacyjne
Żelazo: kluczowy pierwiastek dla naszego organizmu, przeciwdziała anemii
Chrom: pomaga zrównoważyć poziom cukru we krwi
Cynk: odgrywa kluczową role z funkcjonowaniu układu odpornościowego, wątroby, trzustki, ustrojowych płynów płciowych i skóry
Miedź: pomaga w procesie tworzenia zdrowej krwi i wspomaga odporność
Witamina C: wspomaga odporność, wzmacnia działanie innych związków chemicznych
Kwasy tłuszczowe omega-6
Fenyloetyloamina: pomaga w koncentracji, ogranicza apetyt
Anandamid: pomaga utrzymać dobre samopoczucie
Tryptofan: pozytywnie wpływa na nastrój i działa przeciwstresowo
Serotonina: pomocna w walce ze stresem
Błonnik: pomaga w oczyszczaniu jelit i poprawia ich perystaltykę
Metyloksantyny: kofeina i teobromina: kakaowiec to ubogie źródło kofeiny, która nie zagraża naszemu organizmowi. Teobromina zwalcza bakterie

Niestety nie każde kakao i nie każdy produkt zawierający kakao będzie posiadał wszystkie z wymienionych wyżej substancji. Przy wyborze odpowiedniego produktu należy kierować się przede wszystkim składem podanym na opakowaniu. Im więcej czystego kakao i surowych ziaren kakaowca tym lepiej.

Bio kakao

Bio kakao lubiane jest zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Aby podnieść jego walory odżywcze, można je przyrządzić na wybranym zgodnie ze swoimi upodobaniami mleku roślinnym - taki napój będzie jeszcze zdrowszy i smaczniejszy.

Bardzo ciekawy wariant stanowi kakao w ziarnach oraz kakao kruszone. Całe ziarna są rewelacyjną przekąską w ciągu dnia - surowe ziarno kakao cechuje wyrazisty smak oraz najlepsze walory odżywcze. Kakao kruszone jest świetnym dodatkiem do różnego rodzaju musli i owsianek - takie śniadanie na pewno doda każdemu energii i poprawi nastrój na rozpoczęcie dnia. Aby nie było monotonnie, kruszone ziarna kakao można dodać też do koktajli, deserów oraz ciast.

Ekologiczne ziarno kakao to gwarancja najwyższej jakości i rewelacyjnego smaku. W ofercie sklepu znajduje się też kakao dedykowane dla osób na diecie bezglutenowej.

Bio kakao zawiera cenny magnez, wapń i żelazo. Włączone do diety dostarcza również wielu witamin: wit. A, wit. E oraz witaminy z grupy B. Ze względu na wysoką wartość odżywczą kakao wpływa korzystnie na samopoczucie oraz wzbogaca nasze codzienne posiłki w korzystne substancje odżywcze.

więcej
© 2019 - All rights reserved Sklepy internetowe