Bartolini Artisan Makaron durum gniazda (Tagliatelle) 300 g

Promocja:
Makarony klasyczne
Bartolini Artisan Makaron durum gniazda (Tagliatelle) 300 g
6,99
Cena za kg : 23.3zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 4,45 zł

Opis

Makaron durum gniazda z serii Artisan Pasta to najwyższej jakości produkt stworzony na bazie mąki z pszenicy durum. Makaron ma ciekawy i dopracowany smak oraz nieco chropowatą strukturę. Produkt po ugotowaniu jest sprężysty i doskonale uzupełnia każde danie, nadając mu wyjątkowego wyglądu.

Wysokiej jakości mąka oraz tradycyjny sposób wyrabiania sprawiają, że otrzymujemy produkt najwyższej jakości o wielu wartościach odżywczych. Ciekawy kształt oraz apetyczny kolor powodują, że makaron jest doskonałą bazą zarówno codziennych dań dla rodziny, jak też bardziej wyszukanych potraw na specjalne okazje. Produkt jest odpowiedni do potraw słodkich oraz wytrawnych. Tagliatelle sprawdzi się w potrawach kuchni włoskiej i nie tylko.

Do czego używać makaronu durum gniazda?

  • jest idealną propozycją do sosów na bazie śmietany oraz sera,
  • wyśmienicie smakuje w połączeniu z sosem carbonara oraz jajkami i szpinakiem,
  • jest dobrym dodatkiem do tradycyjnych zup oraz nieco oryginalniejszych potraw,
  • może być bazą zapiekanek oraz niecodziennych śniadań, np. zapiekany z jajkiem,
  • wspaniale smakuje z dodatkiem soli, czosnku oraz odrobiny oliwy z oliwek.

Opakowanie zawiera 300 g produktu.

Bartolini to polska marka zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Tradycyjne receptury oraz wysoka jakość mąki sprawiają, że klient otrzymuje najsmaczniejsze produkty.

Szczegóły - Bartolini Artisan Makaron durum gniazda (Tagliatelle) 300 g

  • Producent: Bartolini
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5901902001858
  • EAN: 5901902001858
  • Wymiary: 27 x 14 x 9 cm

Składniki - Bartolini Artisan Makaron durum gniazda (Tagliatelle) 300 g

Semolina (mąka z pszenicy durum).

Wartości odżywcze

  • Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal,
  • Tłuszcz całkowity 1,6 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g,
  • Węglowodany przyswajalne 72 g,
  • w tym cukry 3,9 g,
  • Błonnik 3,6 g,
  • Białko 12 g,
  • Sól 0,01 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.

Informacja alergenna

Pszenica, jaja, soja.

Dane producenta/dystrybutora

P. P. H. Tabit Sp. z o. o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również