Mydlarnia 4 Szpaki Hydrolat z kwiatu lawendy 100 ml

Hydrolat z kwiatu lawendy (woda kwiatowa). Hydrolat lawendowy powstaje podczas destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej. W jego skład wchodzą rozpuszczalne w wodzie cząstki roślinne oraz niewielka ilość olejku eterycznego odpowiadająca za delikatny zapach. Jego pH zbliżone jest do...
29,99 * 37,00 zł
Cena za L : 299.9zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 26,99 zł

Ponad 200 produktów w obniżonych cenach >>

Opis

Hydrolat z kwiatu lawendy (woda kwiatowa).

Hydrolat lawendowy powstaje podczas destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej. W jego skład wchodzą rozpuszczalne w wodzie cząstki roślinne oraz niewielka ilość olejku eterycznego odpowiadająca za delikatny zapach. Jego pH zbliżone jest do naturalnego pH skóry, dlatego też sprawdzi się w pielęgnacji wszystkich typów cery. Zaaplikowany na skórę zadziała na nią kojąco, łagodząco, gojąco, antyoksydacyjnie i regenerująco.

Działanie: Hydrolat pozyskiwany jako efekt uboczny powstawania olejków eterycznych pozyskiwany w procesie destylacji. Para wodna o temperaturze stu stopni pozwala uwolnić molekuły znajdujące się w różnych częściach roślin. Mamy tu do czynienia z wytrąceniem się dwóch części - oleistej, na którą składają się olejki eteryczne oraz wodnej właśnie pod postacią hydrolatu. Hydrolat w większości składa się wody, zachowuje też pożądane w pielęgnacji składniki aktywne. Dzięki takim proporcjom, hydrolat zadziała więc znacznie łagodniej niż olejek eteryczny, charakteryzuje się też subtelniejszym zapachem. Można go bez obaw stosować na twarz, ciało czy na włosy. To kosmetyk, który z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom uniwersalnych produktów. Woda kwiatowa w buteleczce z atomizerem może zastąpić tonik - wystarczy spryskać nią twarz lub nanieść na skórę z użyciem płatka kosmetycznego (polecamy te wielokrotnego użytku). Użycie hydrolatu na świeżo oczyszczoną skórę nie tylko przywróci jej odpowiednie pH po użyciu środka myjącego, ale i przygotuje twarz na kolejne etapy pielęgnacji. Jest też świetnym składnikiem bazowym do wszelkiego rodzaju płukanek, maseczek, toników czy odżywek lub jako baza humektantowa w procesie olejowania włosów. Hydrolat sprawdzi się też jako odświeżająca mgiełka do twarzy i ciała. W upalne dni możesz go trzymać w lodówce - uczucie ukojenia rozgrzanej skóry chłodną mgiełką - bezcenne. Jeśli na co dzień stosujesz pełny makijaż, delikatnie spryskaj hydrolatem twarz po przypudrowaniu - zyskasz świeższy, naturalny efekt i trwałość.

Zapach: ziołowy, trawiasty, delikatnie słodki Woda kwiatowa powstaje jako efekt uboczny pozyskiwania olejków eterycznych w procesie destylacji. Para wodna o temperaturze stu stopni pozwala uwolnić molekuły znajdujące się w różnych częściach roślin. Mamy tu do czynienia z wytrąceniem się dwóch części - oleistej, na którą składają się olejki eteryczne oraz wodnej właśnie pod postacią hydrolatu.

Prezentowany produkt powinniśmy używać zarówno na dzień, jaki i przed zaśnięciem. Wtedy kosmetyk działa najefektywniej.

Jego zapach należy scharakteryzować jako: kwiatowy. Jeśli rozglądasz się za preparatem gwarantującego przytoczone działanie, to wiedz, że świetnie trafiłeś, gdyż stworzono go właśnie dla takich, jak Ty!

Jest to kosmetyk ze składem naturalnym, który nie ma w składzie syntetycznych składników. W składzie znajdziemy wyłącznie dodatki dobroczynnie działające na skórę głowy i włosy. Oznacza to zmniejszoną szansę na doświadczenie alergii skórnych, podrażnień skóry , a także innych skutków niepożądanych.

Na etykiecie prezentowanego wyrobu brak m.in.:

  • Silikonów. To sztuczne substancje na bazie ropy. Ich zadanie to wygładzanie włosów i skóry. W kosmetykach naturalnych w ich miejsce dodaje się masła roślinne i oleje. Pod jakimi nazwami kryją się silikony w składach kosmetyków?
    • Methicone
    • Siloxane
    • Silanol
    • Silicone
  • Parabenów. Ich aplikowanie jest szczególnie szkodliwe w przypadku osób zmagających się się z chorobami przewlekłymi. Przypisuje się im negatywny wpływ na gospodarkę hormonalną organizmu. Pod jakimi nazwami kryją się parabeny na etykietach kosmetyków?
    • Propylparaben
    • Butylparaben
    • Ethylparaben
    • Isobutylparaben
    • Methylparaben
    • Benzylparaben
  • SLS. SLS ang. Sodium Lauryl Sulfate - laurylosiarczan sodu - jest składnikiem umożliwiającym wydzielanie piany. Mówiąc najprościej - jest to tani, łatwo dostępny i stosunkowo mocno działający detergent. Nierzadko powoduje:
    • łupież
    • zbytnie wysuszanie skóry głowy
    • nadmierna łamliwość włosówstany zapalne skalpu
    W produktach ich funkcję przejmują np. ekstrakty z kokosa z dodatkami takimi jak:
    • naturalne kwasy tłuszczowe
    • glukoza
    • łagodne substancje myjącealkohole tłuszczowe uzyskane z roślin
    • naturalny kwas glutaminowy
    • betaina

    Oprócz SLS na etykietach kosmetyków zalecamy także zwrócić uwagę na działające podobnie: siarczan sodowo-laurowy (Sodium Laureth Sulfate), laurylosiarczan amonu (Ammonium Lauryl Sulfate.

 

Materiał opakowania to: szkło.

Kraj produkcji omawianego kosmetyku to: Bułgaria.

Szczegóły - Mydlarnia 4 Szpaki Hydrolat z kwiatu lawendy 100 ml

  • Producent: Mydlarnia 4 Szpaki
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5906660352228
  • EAN: 5906660352228
  • Wymiary: 10 x 3 x 3 cm

Składniki - Mydlarnia 4 Szpaki Hydrolat z kwiatu lawendy 100 ml

Hydrolat z kwiatów lawendy, ekologiczny konserwant z rzodkwi.

Sposób przygotowania i przechowywania

1. Tonizowanie i oczyszczanie – spryskaj wacik i delikatnie oczyść nim skórę twarzy.

2. Odświeżenie – zamknij oczy i spryskaj twarz i dekolt.

3. Odżywienie skóry pod oczami – spryskaj wacik i połóż na zamknięte oczy. Pozostaw na 5 minut. Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

Informacja alergenna

Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Odkryj radość z ogrodnictwa >>