Czas przygotowania: 25 minut
Liczba porcji: 2 porcje
Składniki
- 250 g jogurtu naturalnego,
- 2 jajka,
- 1 banan,
- 1 jabłko.
- cynamon i wanilia do smaku,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 1 szklanka mąki orkiszowej,
- Pół łyżeczki sody oczyszczonej,
- 1 łyżka oleju rzepakowego.
Sposób przygotowania
- Jabłko i banana obierz. Zmiksuj lekko w blenderze. Dodaj jogurt, jaja, cynamon oraz wanilie. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Mąkę połącz z sodą oczyszczoną. Dodaj je do przygotowanej wcześniej bazy. Całość delikatnie wymieszaj.
- Dodaj olej rzepakowy.
- Placuszki smaż na lekko wysmarowanej patelni olejem kokosowym.
- Placuszki z jabłkami i bananami podawaj z sezonowymi owocami, dżemem, powidłami, jogurtem i czym tylko chcesz 😃
Smacznego!
Zobacz także: