Pzz Horeca M±ka na pizzę 10 kg

M±ka pszenna idealna do wyrobu domowej pizzy włoskiej.
33,59
Cena za kg : 3.36zł

Opis

Pizza należy do najbardziej lubianych dań na ¶wiecie. Jednak do jej przygotowania niezbędna jest odpowiednia m±ka, która nada ciastu niezwykł± elastyczno¶ć oraz bardzo ważn± chrupko¶ć po upieczeniu. Tak± m±k± jest m±ka typ 00, która dzięki dużej ilo¶ci glutenu sprawia, że ciasto na pizzę jest niezwykle delikatne i kruche, bez konieczno¶ci dodawania zbędnych chemicznych dodatków. Nie jest to jednak jedyna zaleta tego włoskiego produktu.

M±ka typ 00 - ciekawy dodatek do rodzinnych wypieków

M±ka na pizzę - typu 00 to mieszanka najlepszych zbóż, która może być wykorzystywana zarówno do robienia domowej pizzy jak i przygotowywania włoskich bułeczek i makaronów. Dzięki małej zawarto¶ci otr±b nadaje ona wypiekom delikatny, jasny kolor oraz niepowtarzalny smak niczym prosto z dobrej, włoskiej restauracji. Ten typ m±ki pszennej może być również ¶wietnym zamiennikiem dla popularnej m±ki tortowej czy krupczatki - dzięki wyższej zawarto¶ci glutenu ciasto będzie jeszcze bardziej elastyczne i lekkie, a sam wypiek zdecydowanie delikatniejszy i smaczniejszy.

Włoska m±ka do pizzy - wła¶ciwo¶ci i warto¶ci odżywcze

Sama m±ka typu 00 pozbawiona jest wszelkich składników odżywczych, witamin, a także błonnika, dzięki czemu jest ona bardziej lekkostrawna oraz dużo łatwiejsza w obróbce, niż jej bardziej bogate w substancje odżywcze odpowiedniki. Dzięki swoim niezwykłym wła¶ciwo¶ciom może być ona ciekawym urozmaiceniem codziennego jadłospisu oraz klasycznych przepisów na domowe wypieki.

Szczegóły - Pzz Horeca M±ka na pizzę 10 kg

  • Producent: Pzz
  • Stan: nowy, pełnowarto¶ciowy produkt
  • Model: 5901283000389
  • EAN: 5901283000389
  • Wymiary: 40 x 20 x 13 cm

Składniki - Pzz Horeca M±ka na pizzę 10 kg

Pszenica.

Warto¶ci odżywcze

  • Warto¶ć energetyczna w 100 g: 1470 kJ / 347 kcal
  • Tłuszcz 1,2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
  • Węglowodany 74 g
  • w tym cukry <0,5 g
  • Białko 11,1 g
  • Sól <0,01 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Certyfikat BRC, produkt przygotowany w systemie HCCP.

Informacja alergenna

Gluten.

Dane producenta/dystrybutora

Podlaskie Zakłady Zbożowe S.A., ul. Elewatorska 14, 15-959 Białystok

Recenzje

Ocena 
Opinia użytkownika sklepu

Jeżeli kto¶ chce być pewny tego, że ciasto na pizzę w końcu będzie miało odpowiedni± konsystencję, to ma przed sob± rozwi±zanie swoich problemów. Znajomy podpowiedział mi t± m±kę i już teraz mogę powiedzieć, że cieszę się z tego, iż go posłuchałem. ¦wietna m±ka, która na dodatek jest bardzo wydajna. Nawet moi klienci zauważyli to, że ciasto na pizzę się zmieniło i (cytuj±c) "jest zdecydowanie lepsze".

Ocena 
Opinia użytkownika sklepu

Jestem fank± pizzy i razem z mężem bardzo często robimy nasz± ulubion± Hawai. Jedyny kłopot, jaki zawsze miałam to m±ka. Nie zawsze udawało mi się trafić na odpowiedni±, ale odk±d pierwszy raz wypróbowałam Pzz Horeca M±ka na pizzę, to mój problem znikn±ł. Nigdy więcej nie kupię już żadnej innej m±ki, bo z tej maki na pizzę ciasto wychodzi idealne! Jest miękkie w ¶rodku i chrupi±ce na zewn±trz. Zawsze wyrasta i nigdy nie pojawia się zakalec.

Podziel się swoj± opini±

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również