Wyprawa po złote rODO

  • 9788395856501
  • 1 dzień + czas dostawy
Jak rozmawiać z dzieckiem o cyberbezpieczeństwie? Mamy na to pomysł, a właściwie świetną podpowiedź - książkę "Wyprawa po złote rODO". Dlaczego? Ta opowieść o ochronie danych osobowych zabierze Was w rejs żaglowcem pełnym nauki i przygód! Wasz statek, będący metaforą przetwarzania danych osobowych,...

29.00 zł

Dodaj do schowka

Opis

Jak rozmawiać z dzieckiem o cyberbezpieczeństwie? Mamy na to pomysł, a właściwie świetną podpowiedź - książkę "Wyprawa po złote rODO". Dlaczego?
Ta opowieść o ochronie danych osobowych zabierze Was w rejs żaglowcem pełnym nauki i przygód! Wasz statek, będący metaforą przetwarzania danych osobowych, będzie atakowany przez piratów - wirusy komputerowe, a dzieci będą mieć wpływ na historię poprzez kolorowanie obrazków. Dzięki nauce przez zabawę cała wiedza bardzo łatwo zostanie przez nie przyswojona.
W bonusie dostaniecie scenariusz przedstawienia (do wykorzystania w przedszkolu lub szkole).
Autorem książki jest dr hab. inż. Stanisław J. Rysz - wykładowca akademicki i przedsiębiorca, ekspert w zakresie bezpieczeństwa informacji i ochrony danych osobowych.
Książka została bardzo dobrze oceniona przez GIODO i PUODO.
Zachęci dzieci do zadawania pytań, a dorosłym podpowie, jak bezpiecznie wprowadzić podopiecznych w świat cyberbezpieczeństwa i ODO.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Wyprawa po złote rODO

  • Autor: Stanisław J Rysz
  • Wydawnictwo Rozpisani.pl
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2020
  • Ilość stron: 132
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788395856501
  • Język: polski
  • ISBN: 9788395856501
  • EAN: 9788395856501
  • Wymiary: 23.5x16.5x0.7 cm