Z³ota ³y¿ka. 1000 najlepszych przepisów kuchni w³oskiej

Esencja kuchni w³oskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawc± ksi±¿ki jest czo³owy wydawca w³oskich ksi±¿ek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej ksi±¿ce zosta³y wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam te¿ zrobiono zdjêcia,...
51,37 * 89,00 z³
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najni¿sza cena z 30 dni: 52,44 z³

Opis

Esencja kuchni w³oskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawc± ksi±¿ki jest czo³owy wydawca w³oskich ksi±¿ek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej ksi±¿ce zosta³y wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam te¿ zrobiono zdjêcia, ilustruj±c czêsto krok po kroku sposób przygotowania potraw.

Ta ksi±¿ka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwy¿szej jako¶ci edytorskiej.

Zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni w³oskiej, pocz±wszy od przek±sek po desery. Dodatkowo zamieszczono w niej dzia³ z potrawami, które nie zawieraj± glutenu, laktozy, miêsa i ryb. To obszerne kompendium kulinarne wzbogacono te¿ o poradnik gotowania krok po kroku, wiêc publikacja jest ¶wietn± pomoc± dla wszystkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieæ pod rêk± szczegó³owy opis sposobów wykonania smacznych dañ. W ksi±¿ce pokazano równie¿ g³ówne sk³adniki poszczególnych potraw, by podkre¶liæ, jak wielkie znaczenie ma ich jako¶æ.

Publikacja jest wspania³ym pomys³em na prezent na wiele ró¿nych okazji.

„O kuchni w³oskiej powsta³o ju¿ wiele ksi±¿ek i poradników, jednak teraz w rêkach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy niebanalnej. Na ponad 700 stronach znalaz³y siê teoretyczne opisy tego za co wielu kuchniê ubóstwia, jest o podstawach, czyli ¶wietnej jako¶ci sk³adnikach i ich pochodzeniu oraz kulinarnej u¿yteczno¶ci, a tak¿e o tym czego ka¿dy siê powinien nauczyæ: sosach, cie¶cie, rybach, miêsie i wielu innych. Jak je wybraæ, jak przygotowaæ, a w koñcu jak podaæ. „Z³ota ³y¿ka” to ksi±¿ka, po któr± powinien siêgn±æ ka¿dy, kto czuje do kuchni w³oskiej, parafrazuj±c, bazyliê. To co mnie najbardziej uwiod³o w tej pozycji to ³atwo¶æ wykonania wiêkszo¶ci przepisów, obecno¶æ przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku” i propozycja wina, które mo¿na podaæ do przygotowanych dañ”.

Laura Osêka, psycholo¿ka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka ksi±¿ki kucharskiej

„Jedno jest pewne! Ze Z³ot± £y¿k± pomys³ów ani na obiad i ani na kolacjê Wam nie zabraknie! A przy okazji ³ykniecie sporo wiedzy!"Bartek Kie¿un, Krakowski Makaroniarz

Szczegó³y - Z³ota ³y¿ka. 1000 najlepszych przepisów kuchni w³oskiej

  • Autor: Ballarini Giovanni
  • Wydawnictwo Jedno¶æ
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2019
  • Ilo¶æ stron: 768
  • Stan: nowy, pe³nowarto¶ciowy produkt
  • Model: 9788381440707
  • Jêzyk: polski
  • T³umacz: Krystyna Kozak
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788381440707
  • EAN: 9788381440707
  • Wymiary: 19x26 cm

Recenzje

Podziel siê swoj± opini±

Oceñ produkt