Ocet balsamiczny

Są 4 produkty.

Ocet balsamiczny

Ocet balsamiczny to produkt wytwarzany z zagęszczonego moszczu owocowego. Podczas obróbki termicznej w której jest zagęszczany, naturalnie zawarte cukry z owoców zaczynają się karmelizować - w ten sposób nadają ciemną barwę powstałej substancji. Po procesie zagęszczania, owa substancja trafia do drewnianych beczek w których to z czasem zachodzi proces fermentacji octowej i powstaje gotowy produkt.

Ocet balsamiczny znajduje swoje zastosowanie przede wszystkim w kuchni. Jest znakomitym dodatkiem do dań ciężkostrawnych, dressingów sałatkowych i innych sosów. Jego zastosowanie jest...

Ocet balsamiczny to produkt wytwarzany z zagęszczonego moszczu owocowego. Podczas obróbki termicznej w której jest zagęszczany, naturalnie zawarte cukry z owoców zaczynają się karmelizować - w ten sposób nadają ciemną barwę powstałej substancji. Po procesie zagęszczania, owa substancja trafia do drewnianych beczek w których to z czasem zachodzi proces fermentacji octowej i powstaje gotowy produkt.

Ocet balsamiczny znajduje swoje zastosowanie przede wszystkim w kuchni. Jest znakomitym dodatkiem do dań ciężkostrawnych, dressingów sałatkowych i innych sosów. Jego zastosowanie jest szczególnie popularne w kuchni włoskiej i wszelakich daniach makaronowych - ocet balsamiczny nadaje im aromatu i specyficznego smaku. Produkt ten świetnie sprawdza się przy deserach - podkreśla ich smak i słodkość. Czasami jest również stosowany w kosmetyce.

Produkt poza walorami smakowymi jest również stosowany w celach zdrowotnych. Ocet balsamiczny ma pozytywny wpływ na nasz układ trawienny. W naszym sklepie internetowym oferujemy Państwu najwyższej jakości ocet balsamiczny o różnych pojemnościach.
 

więcej
© 2019 - All rights reserved Sklepy internetowe