Bio Vegan Sos serowy w proszku wegański bezglutenowy 25 g Bio
- Bio Vegan
-
4005394288214
Mieszanka w proszku do przygotowania sosu na bazie orzechów nerkowca. Pyszne z makaronem lub z warzywami.
Opis
Mieszanka w proszku do przygotowania sosu na bazie orzechów nerkowca. Pyszne z makaronem lub z warzywami.
Szczegóły - Bio Vegan Sos serowy w proszku wegański bezglutenowy 25 g Bio
- Producent: Bio Vegan
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 4005394288214
- EAN: 4005394288214
- Wymiary: 15 x 11 x 0.5 cm
Składniki - Bio Vegan Sos serowy w proszku wegański bezglutenowy 25 g Bio
mąka z orzechów nerkowca* 39 %, skrobia kukurydziana*, sól, syrop ryżowy*, przyprawy* (papryka*, pomidor*, gałka muszkatołowa*, kurkuma*, cebula*, pieprz czarny*), burak sproszkowany*, sok z cytryny w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze
W 100 g
- Wartość energetyczna: 291 kJ/69 kcal
- Tłuszcz: 2,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
- Węglowodany: 6,7 g
- w tym cukry: 1,3 g
- Błonnik: 0,9 g
- Białko: 4,5 g
- Sól: 1,0 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Potrzebujesz: 250 ml napoju sojowego (inne napoje roślinne nie są odpowiednie).
1. Wsyp sos do rondla z napojem SOJOWYM i energicznie wymieszaj trzepaczką.
2. Zagotuj sos na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż lekko zgęstnieje.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła.
Informacja alergenna
orzechy nerkowca.
Dane producenta/dystrybutora
Biovegan GmbH Biovegan-Allee 1 56579 Bonefeld