Kuchnia wegańska na cztery pory roku
- Ewa Sypnik-Pogorzelska Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
- RM
-
9788381517942
-
1 dzień + czas dostawy
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać. Znajdziesz tu informacje o: – korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, – makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, – źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, – składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych. Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.
Szczegóły - Kuchnia wegańska na cztery pory roku
- Autorzy: Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
- Wydawnictwo RM
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2023
- Ilość stron: 192
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788381517942
- Język: polski
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788381517942
- EAN: 9788381517942
- Wymiary: 165X235
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Popularne tematy: