Symbio Makaron kukurydziany nitka bezglutenowy 250 g Bio

  • Symbio
  • 5902340979211
Promocja:
Święta Wege
Makaron wykonany z mąki kukurydzianej pochodzącej z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowanej przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 mln lat.
7,99
Cena za kg : 31.96zł

Produkt niedostępny

Dodaj do listy zakupowej

Opis

Makaron wykonany z mąki kukurydzianej pochodzącej z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowanej przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 mln lat.

Szczegóły - Symbio Makaron kukurydziany nitka bezglutenowy 250 g Bio

  • Producent: Symbio
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5902340979211
  • EAN: 5902340979211
  • Wymiary: 22 x 11 x 5 cm

Składniki - Symbio Makaron kukurydziany nitka bezglutenowy 250 g Bio

Ekologiczna mąka kukurydziana, woda źródlana.

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna 1527 kJ / 361 kcal
  • Tłuszcz 2,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
  • Węglowodany 76 g
  • w tym cukry 1,2 g
  • Błonnik 2,4 g
  • Białko 6,7 g
  • Sól 0,0 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Zagotuj dużą ilość wody aby makaron podczas gotowania pływał swobodnie (na całe opakowanie 4-5 litrów). Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6-7 min, al dente 4-5 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem.

Dane producenta/dystrybutora

Look Food S.A., Al. Jerozolimskie 151 lokal 3 U, 02-326 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również