NOWOŚĆ Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu

  • 9788381440400
  • 2 dni
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech...

73.87 zł

-17%

89.00 zł

Dodaj do schowka

Opis

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.

Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.

Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.

Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.

Szczegóły - Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Jedność
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2019
  • Ilość stron: 512
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788381440400
  • Język: polski
  • Podtytuł: 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
  • Oryginalny tytuł: L'ecole de la patisserie
  • Tłumacz: Pająk Zofia
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788381440400
  • EAN: 9788381440400
  • Wymiary: 23.0x28.0x3.5 cm

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt