Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Tom 4
- WSiP
-
9788302147043
-
72 godziny + czas dostawy
Opis
REA - Usługi żywieniowe w hotelarstwie. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom IVPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.
FAQ
Sekcja Q&A
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to ceniony podmiot na polskim rynku edukacyjnym. Zaczynając od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 roku, WSiP wydało ogromną liczbę publikacji edukacyjnychwe współpracy z doświadczonymi ekspertami i naukowcami. Oferta wydawnictwa obejmuje liczne serie podręczników, poradniki, kursy i repetytoria, jak również innowacyjne serwisy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Ponadto, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.
Szczegóły - Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Tom 4
- Tytuł: Hotelarstwo t.4 Usługi żywieniowe w hotelarstwie Podręcznik
- Autorzy: Joanna Duda, Sebastian Krzywda
- Wydawnictwo WSiP
- Rok wydania: 2015
- Oprawa: Miękka
- Ilość stron: 128
- Format: 16.5x23.5cm
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302147043
- Język: polski
- Podtytuł: Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna
- ISBN: 9788302147043
- Powiązane tematy: Książki do technikum hotelarskiego