Roślinna Baza. Tofu

Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU. Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE. A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA,...
62,09


Lub
Trwa łączenie z Inpost Pay...

Dodaj do listy zakupowej

Opis

Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU.

Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE.
A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA?

Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty – ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań.

Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.
 

Szczegóły - Roślinna Baza. Tofu

  • Tytuł: Roślinna Baza. Tofu
  • Autorzy: Karolina Paciorek, Maja Jaworowska
  • Wydawnictwo Otwarte
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2024
  • Ilość stron: 272
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788381354387
  • Język: polski
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788381354387
  • EAN: 9788381354387
  • Wymiary: 190x235

Dane producenta

Wydawnictwo Otwarte Sp. z o.o., ul. Smolki 5/302, 30-513 Kraków, Polska, otwarte@otwarte.eu, tel. 12 427 12 00

Recenzje książki Roślinna Baza. Tofu (1)

Ocena 
Opinia użytkownika sklepu

Roślinna baza TOFU jak wskazuje tytuł opowiada właśnie o tym składniku kulinarnym, który wraz z rozwojem świadomości społecznej na temat żywienia i tego jak wpływa ona na nasz organizm coraz częściej stawia na dania wegańskie i wegetatiqńskie.

Czym jest tofu? -wytwarzane jest z mleka sojowego. Jego inna nazwa to twarożek sojowy czy też ser sojowy. 

Autorki z wielkim zaangażowaniem opowiadają o zastosowaniu tego składnika w codziennym gotowaniu, dzieląc przepięknie wydaną książkę na rozdziały- dania główne, śniadania, kolacje desery czy przekąski.

Nie są to jednak wyłącznie suche receptury opowiadające o poszczególnych potrawach, a pięknie wydana pozycja opatrzona niezwykle smakowicie wyglądającymi fotografiami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania pyszności, które na pewno się wyróżniają i zaskoczą gości i najbliższych.

Serdecznie polecam, wraz z mamą będziemy testować te cuda 🩷

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Bestsellery - Książki kucharskie

Nowości - Książki

Warto zwrócić uwagę na: