Roślinna Baza. Tofu
- Otwarte
-
9788381354387
-
1 dzień + czas dostawy
Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU. Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE. A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA,...
Opis
Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU.
Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE.
A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA?
Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty – ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań.
Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.
Szczegóły - Roślinna Baza. Tofu
- Tytuł: Roślinna Baza. Tofu
- Autorzy: Karolina Paciorek, Maja Jaworowska
- Wydawnictwo Otwarte
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2024
- Ilość stron: 272
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788381354387
- Język: polski
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788381354387
- EAN: 9788381354387
- Wymiary: 190x235
Dane producenta
Wydawnictwo Otwarte Sp. z o.o., ul. Smolki 5/302, 30-513 Kraków, Polska, otwarte@otwarte.eu, tel. 12 427 12 00
Recenzje książki Roślinna Baza. Tofu (1)
Recenzje książki Roślinna Baza. Tofu (1)
Inni Klienci kupili również
Mamy też:
Roślinna baza TOFU jak wskazuje tytuł opowiada właśnie o tym składniku kulinarnym, który wraz z rozwojem świadomości społecznej na temat żywienia i tego jak wpływa ona na nasz organizm coraz częściej stawia na dania wegańskie i wegetatiqńskie.
Czym jest tofu? -wytwarzane jest z mleka sojowego. Jego inna nazwa to twarożek sojowy czy też ser sojowy.
Autorki z wielkim zaangażowaniem opowiadają o zastosowaniu tego składnika w codziennym gotowaniu, dzieląc przepięknie wydaną książkę na rozdziały- dania główne, śniadania, kolacje desery czy przekąski.
Nie są to jednak wyłącznie suche receptury opowiadające o poszczególnych potrawach, a pięknie wydana pozycja opatrzona niezwykle smakowicie wyglądającymi fotografiami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania pyszności, które na pewno się wyróżniają i zaskoczą gości i najbliższych.
Serdecznie polecam, wraz z mamą będziemy testować te cuda 🩷