Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).   Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców...
60,70
Opis

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).  

Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji i przechowywania wyrobów. W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu  BHP i PKZ (interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną). Liczne ilustracje i schematy przedstawiające najnowszy sprzęt cukierniczy wizualizują przekazywane informacje.

FAQ

Rozwiewamy wątpliwości! Sprawdź pytania i odpowiedzi

Które wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
Pomoc naukowa "Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne" została opublikowana przez Wydawnictwo WSiP.

 
Jak mogę sprawdzić, czy to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
Zweryfikuj dokładnie wykaz książek obowiązujących w Twojej szkole w aktualnym roku szkolnym. Zwróć szczególną uwagę na tytuł, autora bądź autorów oraz wydawnictwo. Miej na uwadze, że każda placówka może mieć inne wymagania dotyczące wykazu podręczników. Z tego powodu warto uzyskać informacje bezpośrednio od nauczycieli bądź z listy podręczników szkolnych udostępnionych przez szkołę.

 
W jakiej okładce jest książka?
Podręcznik został wydany w miękkiej oprawie. Dzięki temu, że jest lekka, z łatwością można ją zapakować do szkolnego plecaka.

 
Kilka słów o wydawcy tego podręcznika szkolnego:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) to jedno z najdłużej funkcjonujących wydawnictw na terenie Polski, które rozpoczęło swoją działalność w 1945 r. Od publikacji pierwszego podręcznika, opublikowano już ponad 25 000 tytułów, z łącznym nakładem przekraczającym 2 miliardy sztuk. Aktualnie WSiP specjalizuje się w wydawaniu materiałów edukacyjnych, takich jak podręczniki, poradniki, kursy i repetytoria, z udziałem wybitnych ekspertów, naukowców i metodyków. Poza tradycyjnymi wydaniami oferuje również platformę internetową WSiPnet z wersjami cyfrowymi podręczników, a także Klub Nauczyciela.
 
Kiedy wydano tę publikację?
Podręcznik Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne wydano w 2017 roku. Od lat jest uznanym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu uczących się. Przez te lata zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.

 
Co, oprócz podręczników, należy kupić na nowy rok szkolny?
Nie zapomnij o odpowiednich zeszytach. Plus na stronach internetowych szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące dodatkowych zapotrzebowań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: przybory do pisania, przybory do rysowania, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj, że uczniowi otoczonemu przedmiotami, które lubi, np. piórnik z ulubionym bohaterem czy plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole raźniej. Sprawdź, jakie artykuły i przybory szkolne polecamy w Bee.pl. Mamy tak szeroki wybór, że z pewnością znajdziesz coś inspirującego.

 
Czy w razie pomyłki mogę wymienić lub zwrócić zakupiony podręcznik?
Zawsze możesz zwrócić zakupiony podręcznik i zamówić ten, którego potrzebujesz. Więcej o tym, w jaki sposób można zwrócić produkt, przeczytasz tutaj.

 

Szczegóły - Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne

  • Autor: Katarzyna Kocierz
  • MEN: 2013
  • Wydawnictwo WSiP
  • Rok wydania: 2017
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 288
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788302147371
  • Język: polski
  • Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
  • ISBN: 9788302147371

Dane producenta

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A., Al. Jerozolimskie 96, 00-807, Warszawa, Polska, tel. 22 422-30-01, wsip@wsip.com.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Podręczniki szkolne

Nowości - Książki