Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik. Szkoły ponadgimnazjalne

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby...
58,93 * 60,70 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 56,82 zł

Opis

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).

Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby ciastkarskie. Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj produktu, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności. W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia.

FAQ

Sprawdź FAQ

Które wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
Publikacja Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik. Szkoły ponadgimnazjalne została wydana przez Wydawnictwo Rea, WSiP.

 
Jak mogę sprawdzić, czy to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
Zweryfikuj wykaz książek obowiązujących w Twojej szkole w aktualnym roku szkolnym. Zwróć szczególną uwagę na zgodność tytułu, autora/autorów oraz wydawnictwa. Miej na uwadze, że każda placówka może mieć inne wymagania dotyczące wykazu podręczników. Dlatego warto jest uzyskać informacje bezpośrednio od nauczycieli bądź z wykazu podręczników szkolnych wywieszonych przez szkołę.

 
Jaka jest data wydania tego podręcznika?
Podręcznik Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik. Szkoły ponadgimnazjalne wydano w 2021 roku. Od lat jest uznanym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu uczących się. Przez lata pozyskał duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.

 
Kilka słów o wydawcy opisywanego podręcznika szkolnego:
Od 1945 roku, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) produkują najwyższej jakości materiały edukacyjne dla uczniów i nauczycieli w Polsce. Wydając 25 tysięcy tytułów z całkowitym nakładem ponad 2 miliardy egzemplarzy, WSiP jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych wydawnictw w kraju. Specjalizuje się w produkcji wielu typów materiałów, takich jak podręczniki, repetytoria, poradniki i kursy. WSiP rozwija też innowacyjne platformy edukacyjne, jak WSiPnet, oferujące e-podręczniki, a także prowadzi Klub Nauczyciela.
 
W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?
Publikacja jest w miękkiej okładce. Lekkie i poręczne wydanie sprawia, że wychodząc do szkoły łatwo ją spakować do szkolnej torby lub plecaka.

 
Która to część książki?
To wydanie stanowi 2 część.

 
Co powinien posiadać uczeń oprócz podręczników?
Na stronach internetowych szkół często można znaleźć informacje dotyczące dodatkowych wymagań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się: długopisy, ołówki, flamastry, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj o zakupie odpowiednich zeszytów! Pamiętaj, że uczniowi używającemu przedmiotów, które mu się podobają, np. piórnik z ulubionym bohaterem lub plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole trochę raźniej. Sprawdź, jakie wyposażenie do szkoły polecamy w Bee.pl. Mamy tak imponujący wybór, że z dużym prawdopodobieństwem znajdziesz coś interesującego.

 
Czy mogę zwrócić lub wymienić kupiony u Was podręcznik?
Oczywiście, że możesz zwrócić zakupiony podręcznik i zamówić ten, którego potrzebujesz. Więcej o tym, w jaki sposób można zwrócić produkt, dowiesz się na tej stronie.

 

Szczegóły - Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik. Szkoły ponadgimnazjalne

  • Tytuł: Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 2
  • Autor: Magdalena Kaźmierczak
  • MEN: 54/2013
  • Wydawnictwo WSiP
  • Rok wydania: 2021
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 304
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788302147197
  • Język: polski
  • Podtytuł: Zasadnicza szkoła zawodowa
  • ISBN: 9788302147197

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Odkryj radość z ogrodnictwa >>