Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. Szkoły ponadgimnazjalne

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby...
61,70 * 62,80 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 58,91 zł

Opis

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).

Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby ciastkarskie. Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj produktu, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności. W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia.

FAQ

Rozwiewamy wątpliwości! Sprawdź FAQ

Które wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
Podręcznik "Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. Szkoły ponadgimnazjalne" został opublikowany przez Wydawnictwo Rea, WSiP.

 
Jak mogę sprawdzić, czy to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
Zweryfikuj wykaz książek obowiązujących w Twojej szkole w aktualnym roku szkolnym. Zwróć szczególną uwagę na tytuł, autora/autorów oraz wydawnictwo. Miej na uwadze, że każda szkoła może mieć inne wymagania dotyczące podręczników. Dlatego warto uzyskać informacje bezpośrednio od wychowawców lub z wykazu podręczników szkolnych wywieszonych w szkole.

 
W którym roku został wydany ten podręcznik?
Rok wydania podręcznika Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. Szkoły ponadgimnazjalne to 2014. Podręcznik "Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. Szkoły ponadgimnazjalne" od lat jest cenionym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu uczniów. Przez te lata pozyskał zaufanie nauczycieli, co świadczy o jego wartości edukacyjnej.

 
Jakiego rodzaju okładkę ma ten podręcznik?
Publikacja jest w miękkiej okładce. Poręczne i lekkie wydanie sprawia, że wychodząc do szkoły bez problemu można ją wrzucić do szkolnej torby lub plecaka.

 
Kilka słów o wydającym ten podręcznik szkolny:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne to jedno z najdłużej funkcjonujących wydawnictw w Polsce, które rozpoczęło swoją działalność w 1945 r. Od momentu wydania pierwszego podręcznika, wydano już ponad 25000 tytułów, o łącznym nakładzie ponad 2 000 000 000 egzemplarzy. Aktualnie WSiP specjalizuje się w wydawaniu materiałów edukacyjnych, takich jak podręczniki, repetytoria, poradniki i kursy, z udziałem wybitnych ekspertów, naukowców i metodyków. Oprócz tradycyjnych wydań oferuje również serwis internetowy WSiPnet z e-podręcznikami oraz Klub Nauczyciela.
 
Która to część książki?
Jest to część 1 tego podręcznika.

 
Co, oprócz podręczników, warto kupić na nowy rok szkolny?
Nie zapomnij o zeszytach. Plus na stronach internetowych szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące dodatkowych wymagań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się: przybory do pisania, mazaki, artykuły plastyczne i kreatywne. Plecak w ulubionym kolorze, piórnik z wizerunkiem lubianego zwierzaka... W rok szkolny warto wejść z werwą i we własnym stylu. Dobrze dobrane artykuły szkolne mogą dostarczyć radości, a nawet zwiększyć nieco pewność siebie. Odpowiednie artykuły kreatywne mogą zainspirować do pracy twórczej. Sprawdź kolekcję do szkoły, z którą, w naszej opinii, warto zacząć nowy rok szkolny.

 
Czy mogę zwrócić lub wymienić kupiony u Was podręcznik?
Nie wymieniamy produktów, ale musisz wiedzieć, że przy zakupie online możesz zwrócić, i w zamian zamówić ten właściwy. Chcesz wiedzieć więcej o tym, jak zwracać nietrafione zakupy? Wszystkie informacje znajdziesz tutaj.

 

Szczegóły - Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technolog żywności. Szkoły ponadgimnazjalne

  • Autor: Magdalena Kaźmierczak
  • MEN: 2013
  • Wydawnictwo WSiP
  • Rok wydania: 2014
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 248
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788302147180
  • Język: polski
  • Podtytuł: Technikum Zasadnicza szkoła zawodowa
  • ISBN: 9788302147180

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również