Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy...
75,49
Opis

Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.
Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP – systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS – sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ – rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.
Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego.
Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.

FAQ

Rozwiewamy wątpliwości! Sprawdź FAQ

Które wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
Publikacja "Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych" została wydana przez Wydawnictwo WSiP.


Na podstawie czego mam wiedzieć, że to ten podręcznik muszę kupić?
By dokonać udanych zakupów książek do szkoły:
1. Sprawdź listę niezbędnych do kupienia podręczników w szkole.
2. Zwróć szczególną uwagę na zgodność tytułu, autora, nazwę wydawnictwa.
3. Sprawdź, czy wymienione informacje znajdują się w opisie opisywanego produktu.


Kilka słów o wydającym ten podręcznik szkolny:
Od 1945 roku, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) oferują wysokiej jakości materiały edukacyjne dla uczniów i nauczycieli w Polsce. Publikując 25 tys. pozycji z całkowitym nakładem ponad 2 000 000 000 egzemplarzy, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne są jednym z najbardziej znanych publikacji w kraju. Specjalizuje się w produkcji wielu typów materiałów, takich jak podręczniki, repetytoria, poradniki i kursy. Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne rozwijają też nowoczesne serwisy edukacyjne, jak WSiPnet, oferujące podręczniki w wersji elektronicznej, jak również prowadzi Klub Nauczyciela.

Jakiego rodzaju okładkę ma ten podręcznik?
Publikacja jest w miękkiej oprawie. Lekkie i poręczne wydanie sprawia, że wychodząc do szkoły łatwo ją zapakować do szkolnej torby lub plecaka.


Która to część książki?
To wydanie stanowi 2 część.


Kiedy wydano "Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych"?
Podręcznik Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych został wydany w 2020 roku. Od lat jest uznanym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu uczniów. Przez ten okres zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.


Co powinien posiadać uczeń oprócz podręczników?
Na stronach internetowych szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące dodatkowych wymagań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: długopisy, ołówki, kredki, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj o nabyciu odpowiednich zeszytów! Pamiętaj, że uczniowi otoczonemu artykułami szkolnymi, które lubi, takich jak piórnik z ulubionym bohaterem oraz plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole trochę raźniej. Sprawdź, jakie wyposażenie szkolne polecamy w Bee.pl. Mamy tak imponujący wybór, że z pewnością znajdziesz coś interesującego.


Czy jeśli pomylę się podczas kupowania to czy mogę zwrócić lub wymienić podręcznik?
Nie wymieniamy produktów, ale pamiętaj o tym, że nietrafiony podręcznik kupiony online zawsze możesz zwrócić, i w zamian zamówić odpowiedni. Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak można zwracać podręczniki? Komplet informacji znajdziesz tutaj.


Szczegóły - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

Dane producenta

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A., Al. Jerozolimskie 96, 00-807, Warszawa, Polska, tel. 22 422-30-01, wsip@wsip.com.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Podręczniki szkolne

Nowości - Książki