Usługi gastronomiczne. HGT.12
- Renata Szajna
- WSiP
-
9788302211461
-
1 dzień + czas dostawy
Podręcznik omawia zagadnienia z piątej części kwalifikacji HGT.12 dotyczące usług gastronomicznych. Obszernie prezentuje zagadnienia związane z prowadzeniem usług gastronomicznych – w pierwszych rozdziałach przedstawia tematykę kierunków rozwoju w gastronomii, zasady prowadzenia marketingu i promocji w zakładach gastronomicznych. Następnie porusza tematy: przygotowania sali konsumenckiej, w tym: obrusy, zastawę stołową, sztućce, rodzaje nakryć, a także aranżacje i dekoracje sali.
Przyszły pracownik sali konsumenckiej znajdzie tu mnóstwo wskazówek i podpowiedzi, które pomogą mu w przyszłości dobrze wykonywać zadania zawodowe. Publikacja opisuje metody i techniki obsługi, rodzaje przyjęć i sposoby ich organizacji. Autorka podręcznika kładzie nacisk na kompetencje interpersonalne – podkreśla, że właściwe zachowanie względem gości jest równie ważne, jak zręczne operowanie tacami i półmiskami.
Wszystkie zagadnienia ilustrowane są starannie dobranymi ponad 300 zdjęciami, z których wiele pochodzi z sesji zdjęciowej zorganizowanej specjalnie na potrzeby publikacji. Pod kodami QR znajduje się cenny merytorycznie materiał filmowy, który pozwoli urozmaicić naukę. Ciekawe polecenia i pytania na zakończenie każdego rozdziału pomagają utrwalić wiedzę i zachęcają do jej rozszerzania oraz do doskonalenia umiejętności. Rozbudowane słowniczki terminów i pojęć w językach polskim i angielskim sprawią, że każde pojęcie branżowe będzie całkowicie jasne.
Szczegóły - Usługi gastronomiczne. HGT.12
- Autor: Renata Szajna
- Wydawnictwo WSiP
- Rok wydania: 2023
- Oprawa: Miękka
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302211461
- Język: polski
- Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych
- ISBN: 9788302211461
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Historia i teraźniejszość 2. Podręcznik dla liceów i techników. Zakres podstawowy
Izabella Modzelewska-Rysak
Leszek Rysak
Karol Wilczyński
Adam Cisek
Marian Buczyński
Tomasz Grochowski
Witold Pelczar
Biologia na czasie 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony. Edycja 2024
Marek Guzik
Ryszard Kozik
Władysław Zamachowski
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
Joanna Duda
Marzanna Zienkiewicz
Sebastian Krzywda
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja HGT.12. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
Beata Przygoda
Beata Sińska
Halina Turlejska
Hanna Kunachowicz
Irena Nadolna
Oblicza geografii 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Edycja 2024
Krzysztof Wiedermann
Radosław Uliszak
Tomasz Rachwał
Paweł Kroh
Krok w biznes i zarządzanie 1. Zakres podstawowy. Podręcznik do biznesu i zarządzania dla liceum ogólnokształcącego i technikum
Tomasz Rachwał
Zbigniew Makieła
Mamy też: