Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
- WSiP
- 12/2015
-
9788302152580
-
48 godzin + czas dostawy
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Autorka wyczerpująco omówiła tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia dla zdrowia człowieka,...
60,70 zł
Opis
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia).
Autorka wyczerpująco omówiła tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia dla zdrowia człowieka, roli składników pokarmowych w żywieniu, przemian składników odżywczych w organizmie, wody i jej znaczenia w żywieniu, gospodarki energetycznej organizmu, norm żywienia i wyżywienia oraz ich zastosowania. Ilustracje i zdjęcia pomogą uczniowi przyswoić wiedzę, a pytania kontrolne – sprawdzić jej poziom.
FAQ
Sekcja FAQ
Które wydawnictwo opracowało tę książkę?
"Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne" wydało Wydawnictwo WSiP.
Na podstawie czego mam wiedzieć, że to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
Sprawdź dokładnie wykaz książek w Twojej szkole w danym roku szkolnym. Zwróć uwagę na zgodność tytułu, autora lub autorów oraz wydawnictwa. Pamiętaj, że każda szkoła może mieć inne wymagania dotyczące podręczników. Dlatego warto uzyskać informacje bezpośrednio od wychowawców lub z listy podręczników szkolnych dostępnych w szkole.
W którym roku został wydany "Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne"?
Ta pozycja została wydana w 2021 roku. "Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne" od lat jest cenioną kopalnią wiedzy i narzędziem dla wielu uczniów. Przez ten okres zdobył zaufanie nauczycieli, co świadczy o jego wartości edukacyjnej.
W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?
Podręcznik ma miękkie wydanie okładki, co sprawia, że wygodnie korzysta się z niego nawet na przystanku autobusowym.
Która to część podręcznika?
To wydanie stanowi 1 część.
Kilka słów o wydającym opisywany podręcznik:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) to jedno z najdłużej działających wydawnictw na terenie Polski, które zaczynało działalność w 1945 r. Od momentu publikacji pierwszego podręcznika, wydano ponad 25 000 tytułów, o łącznym nakładzie ponad 2 miliardy sztuk. Aktualnie WSiP specjalizuje się w tworzeniu materiałów edukacyjnych, takich jak podręczniki, repetytoria, poradniki i kursy, z udziałem wybitnych metodyków, naukowców i ekspertów. Poza tradycyjnymi wydaniami oferuje również serwis internetowy WSiPnet z wersjami cyfrowymi podręczników, a także Klub Nauczyciela.
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) to jedno z najdłużej działających wydawnictw na terenie Polski, które zaczynało działalność w 1945 r. Od momentu publikacji pierwszego podręcznika, wydano ponad 25 000 tytułów, o łącznym nakładzie ponad 2 miliardy sztuk. Aktualnie WSiP specjalizuje się w tworzeniu materiałów edukacyjnych, takich jak podręczniki, repetytoria, poradniki i kursy, z udziałem wybitnych metodyków, naukowców i ekspertów. Poza tradycyjnymi wydaniami oferuje również serwis internetowy WSiPnet z wersjami cyfrowymi podręczników, a także Klub Nauczyciela.
W co, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Na stronach www szkół często można znaleźć informacje dotyczące szczególnych wymagań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się: przybory do pisania, kredki, artykuły plastyczne i kreatywne. Miej na uwadze zdobycie zeszytów! Pamiętaj, że uczniowi otoczonemu przedmiotami, które mu się podobają, takich jak piórnik z ulubionym bohaterem czy plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole trochę weselej. Sprawdź, jakie produkty do szkoły polecamy w Bee.pl. Mamy tak duży wybór, że z pewnością znajdziesz coś inspirującego.
Czy jeśli zaszła pomyłka podczas zakupów to czy mogę wymienić lub zwrócić podręcznik?
Nie wymieniamy produktów, ale musisz wiedzieć, że przy zakupie online zawsze możesz zwrócić, i w zamian zamówić odpowiedni. Chcesz wiedzieć więcej o tym, jak można zwracać nietrafione zakupy? Komplet informacji znajdziesz na tej stronie.
Szczegóły - Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
- Autor: Dorota Czerwińska
- MEN: 12/2015
- Wydawnictwo WSiP
- Rok wydania: 2021
- Oprawa: Miękka
- Ilość stron: 256
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302152580
- Język: polski
- Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.1
- ISBN: 9788302152580
Dane producenta
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A., Al. Jerozolimskie 96, 00-807, Warszawa, Polska, tel. 22 422-30-01, wsip@wsip.com.pl
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: