Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności). Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do oceny towaroznawczej surowców i...
46,99


Dodaj do listy zakupowej

PROMOCJA Cena regularna: 80,90 zł -42% Najniższa cena: 72,54 zł -35%
Opis

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności).

Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do oceny towaroznawczej surowców i produktów żywnościowych. Wyczerpująco opisuje też zasady ich przechowywania. Liczne ilustracje ułatwiają zapamiętanie ważniejszych treści.

FAQ

Sekcja najczęstszych pytań i odpowiedzi

Jakie wydawnictwo opracowało tę książkę?
"Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne" opublikowało Wydawnictwo WSiP.


Skąd powinnam lub powinienem wiedzieć, że to ten podręcznik muszę kupić?
Zweryfikuj dokładnie wykaz książek obowiązujących w Twojej szkole w aktualnym roku szkolnym. Zwróć uwagę na tytuł, autora/autorów oraz wydawnictwo. Pamiętaj, że każda jednostka nauczania może mieć inne wymagania dotyczące podręczników. Dlatego warto jest uzyskać informacje bezpośrednio od wychowawców lub z listy podręczników szkolnych otrzymanych w szkole.


Przeczytaj o wydawnictwie opisywanego podręcznika:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) to jedno z najdłużej działających wydawnictw na terenie Polski, które rozpoczęło swoją działalność w 1945 r. Od wydania pierwszego podręcznika, wydano ponad 25 000 tytułów, z łącznym nakładem przekraczającym 2 mld egzemplarzy. Obecnie Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne specjalizują się w wydawaniu materiałów edukacyjnych, takich jak podręczniki, poradniki, kursy i repetytoria, z udziałem wybitnych metodyków, naukowców i ekspertów. Poza tradycyjnymi wydaniami ma w ofercie też serwis internetowy WSiPnet z e-podręcznikami, a także Klub Nauczyciela.

Jaka jest data wydania tego podręcznika?
Ta pozycja została wydana w 2013 roku. Podręcznik "Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne" od lat jest uznaną kopalnią wiedzy i narzędziem dla wielu uczniów. Przez lata zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.


W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?
Publikacja jest w miękkiej oprawie. Lekkie wydanie sprawia, że wychodząc do szkoły łatwo ją zabrać ze sobą.


W co, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Na stronach internetowych szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące szczególnych wymagań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się: długopisy, ołówki, przybory do rysowania, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj o zdobyciu zeszytów. Plecak z motywem z ulubionej gry, piórnik z wizerunkiem lubianego zwierzaka... W rok szkolny warto wejść z werwą i we własnym stylu. Dedykowane artykuły szkolne dostarczą radości, a nawet dodać nieco pewności siebie. Odpowiednie artykuły kreatywne mogą zainspirować do pracy twórczej. Sprawdź artykuły i przybory szkolne, z którymi, w naszej opinii, warto wejść w nowy rok szkolny.


Czy mogę wymienić lub zwrócić kupiony u Was podręcznik?
Produkty nie podlegają wymianie, ale pamiętaj o tym, że nietrafiony podręcznik kupiony online zawsze możesz zwrócić, a w zamian zamówić ten właściwy. Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak można zwracać produkty? Komplet informacji znajdziesz tutaj.


Szczegóły - Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne

  • Tytuł: Sporządzanie napojów i potraw Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Podręcznik do nauki zawodu
  • Autor: Anna Kmiołek
  • MEN: 21/2013
  • Wydawnictwo WSiP
  • Rok wydania: 2013
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 288
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788302135873
  • Język: polski
  • Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych, Kucharz. Kwalifikacja T.6.1
  • ISBN: 9788302135873

Dane producenta

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A., Al. Jerozolimskie 96, 00-807, Warszawa, Polska, tel. 22 422-30-01, wsip@wsip.com.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Podręczniki szkolne

Nowości - Książki