Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik

Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii...
70,50 * 73,40 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 69,29 zł

Opis

Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej np. pracy z ciekłym azotem.

Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.

Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.

FAQ

Sekcja Q&A

Które wydawnictwo opracowało tę książkę?
"Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik" opublikowało Wydawnictwo WSiP.


Jak zyskać pewność, czy to ten podręcznik muszę kupić?
By dokonać udanych zakupów książek szkolnych:
1. Sprawdź wykaz podręczników w szkole.
2. Zwróć uwagę na tytuł, autorów, wydawnictwo.
3. Upewnij się, że wymienione powyżej dane znajdują się na karcie oglądanego produktu.


O wydającym ten podręcznik szkolny:
Od 1945 r., Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) dostarczają najwyższej jakości materiały edukacyjne dla uczniów i nauczycieli w Polsce. Wydając 25 tysięcy pozycji z łącznym nakładem przekraczającym 2 000 000 000 sztuk, WSiP jest jednym z najbardziej znanych publikacji w kraju. Specjalizuje się w wydawaniu wielu typów materiałów, takich jak poradniki, kursy, repetytoria i podręczniki, . WSiP rozwija też nowoczesne serwisy edukacyjne, jak WSiPnet, oferujące e-podręczniki, a także prowadzi Klub Nauczyciela.

Jakiego rodzaju okładkę ma ten podręcznik?
Publikacja jest w miękkiej okładce. Poręczne wydanie sprawia, że wychodząc do szkoły łatwo ją zabrać ze sobą.


Jaka jest data wydania tego podręcznika?
Rok wydania tego podręcznika to 2021. "Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik" od lat jest uznaną kopalnią wiedzy i narzędziem dla wielu uczniów. Przez ten okres zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.


W co, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Na stronach internetowych szkół często można znaleźć informacje dotyczące szczególnych wymagań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: przybory do pisania, mazaki, artykuły plastyczne i kreatywne. Miej na uwadze zakup zeszytów! Plecak z motywem z ulubionej gry, piórnik z wizerunkiem ukochanego bohatera... W rok szkolny warto wejść z werwą i we własnym stylu! Dedykowane artykuły wyprawkowe mogą dostarczyć radości, a wręcz zwiększyć nieco pewność siebie. Odpowiednie artykuły kreatywne mogą dostarczyć inspiracji do pracy twórczej. Sprawdź wyposażenie do szkoły, z którymi warto zacząć nowy rok szkolny.


Czy w razie pomyłki mogę zwrócić lub wymienić podręcznik?
Oczywiście, że możesz zwrócić zakupiony podręcznik i zamówić ten, którego potrzebujesz. Więcej o tym, w jaki sposób można dokonac zwrotu produktu, dowiesz się tutaj.


Szczegóły - Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Odkryj radość z ogrodnictwa >>