Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik
- WSiP
-
9788302196287
-
1 dzień + czas dostawy
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej np. pracy z ciekłym azotem.
Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.
Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.
FAQ
Sekcja Q&A
1. Sprawdź wykaz podręczników w szkole.
2. Zwróć uwagę na tytuł, autorów, wydawnictwo.
3. Upewnij się, że wymienione powyżej dane znajdują się na karcie oglądanego produktu.
Od 1945 r., Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) dostarczają najwyższej jakości materiały edukacyjne dla uczniów i nauczycieli w Polsce. Wydając 25 tysięcy pozycji z łącznym nakładem przekraczającym 2 000 000 000 sztuk, WSiP jest jednym z najbardziej znanych publikacji w kraju. Specjalizuje się w wydawaniu wielu typów materiałów, takich jak poradniki, kursy, repetytoria i podręczniki, . WSiP rozwija też nowoczesne serwisy edukacyjne, jak WSiPnet, oferujące e-podręczniki, a także prowadzi Klub Nauczyciela.
Szczegóły - Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik
- Autorzy: Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
- Wydawnictwo WSiP
- Rok wydania: 2021
- Oprawa: Miękka
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302196287
- Język: polski
- ISBN: 9788302196287
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Popularne tematy: