Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
- WSiP
- 1/2013
-
9788302134814
-
1 dzień + czas dostawy
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup ludności, zasad planowania...
Opis
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup ludności, zasad planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem żywienia dietetycznego w świetle nowego systemu dietetycznego. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
FAQ
Sekcja FAQ
Jakie wydawnictwo opracowało tę książkę?
Pomoc naukowa "Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne" została przygotowana przez Wydawnictwo WSiP.
Jak upewnić się, czy to ten podręcznik muszę kupić?
Zweryfikuj dokładnie wykaz książek w Twojej szkole w danym roku szkolnym. Zwróć uwagę na tytuł, autora/autorów oraz wydawnictwo. Miej na uwadze, że każda placówka może mieć inne wymagania dotyczące wykazu podręczników. Z tego powodu warto uzyskać informacje bezpośrednio od nauczycieli lub z listy podręczników szkolnych opublikowanych przez szkołę.
Przeczytaj o wydawnictwie tego podręcznika szkolnego:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to uznany gracz na polskim rynku podręczników. Począwszy od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 roku, WSiP wydało gigantyczną liczbę materiałów edukacyjnychwe współpracy z doświadczonymi naukowcami i ekspertami. Oferta wydawnictwa obejmuje liczne cykle podręczników, poradniki, kursy i repetytoria, jak również innowacyjne platformy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Dodatkowo, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to uznany gracz na polskim rynku podręczników. Począwszy od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 roku, WSiP wydało gigantyczną liczbę materiałów edukacyjnychwe współpracy z doświadczonymi naukowcami i ekspertami. Oferta wydawnictwa obejmuje liczne cykle podręczników, poradniki, kursy i repetytoria, jak również innowacyjne platformy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Dodatkowo, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.
W którym roku został wydany ten podręcznik?
Ten podręcznik został wydany w 2013 roku. "Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne" od wielu lat jest uznanym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu uczących się. Przez te lata zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.
W jakiej oprawie jest książka?
Podręcznik ma miękkie wydanie okładki, dzięki czemu bardzo wygodnie korzysta się z niego nawet w podróży do szkoły.
Co powinien posiadać uczeń oprócz wymaganych podręczników?
Na stronach internetowych szkół często można znaleźć informacje dotyczące szczególnych wymagań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: przybory do pisania, przybory do rysowania, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj o zdobyciu odpowiednich zeszytów! Plecak z motywem z ulubionej gry, piórnik z wizerunkiem lubianego zwierzaka... W rok szkolny warto wejść z werwą i we własnym stylu. Dobrze dobrane artykuły wyprawkowe dostarczą radości, a wręcz zwiększyć nieco pewność siebie. Odpowiednie artykuły kreatywne mogą dostarczyć inspiracji do pracy twórczej. Sprawdź produkty do szkoły, z którymi, w naszej opinii, warto wejść w nowy rok szkolny.
Jeśli zaszła pomyłka podczas kupowania to czy mogę wymienić lub zwrócić podręcznik?
Nie wymieniamy produktów, ale pamiętaj o tym, że przy zakupie online zawsze możesz zwrócić, a w zamian zamówić odpowiedni. Chcesz wiedzieć więcej o tym, jak można zwracać nietrafione zakupy? Wszystkie informacje znajdziesz na tej stronie.
Szczegóły - Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne
- Autorzy: Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna
- MEN: 1/2013
- Wydawnictwo WSiP
- Rok wydania: 2013
- Oprawa: Miękka
- Ilość stron: 304
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302134814
- Język: polski
- Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoła ponadgimnazjalna
- ISBN: 9788302134814