NOWOŚĆ Wielka księga chleba - Éric Kayser

Wielka księga chleba

Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Éric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. „,Wielka księga...
64,22


Lub
Trwa łączenie z Inpost Pay...

Dodaj do listy zakupowej

Opis

Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser.

Éric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. „,Wielka księga chleba“, to 50 przepisów, które pozwalają wypróbować nie tylko klasyczne „chlebowe“ mąki ale też m.in. mąkę z soczewicy, orkiszową, konopną czy kamut, a także mąki ze starych odmian pszenicy.

To praktyczne kompendium wiedzy, które przedstawia szczegółowe przepisy na różnorodne rodzaje pieczywa, przybliża techniki pieczenia oraz zawiera porady, jak osiągnąć doskonałe rezultaty. W książce amatorzy domowego wypieku znajdą sprawdzone przepisy nie tylko na tradycyjne chleby, ale także receptury na pieczywo z różnych zakątów świata – m.in. na bajgle, naany, pity, tortille i focaccie. Książka jest nie tylko zbiorem przepisów, ale także hołdem dla rzemiosła i pasji piekarskiej.

Idealna dla zarówno początkujących, jak i zaawansowanych piekarzy.


O autorze

Éric Kayser, mistrz piekarnictwa, założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Wierny hipokratejskiej zasadzie, że jedzenie powinno być lekarstwem, postanowił podzielić się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni, wydając książkę Le Larousse du Pain [2013], która została przetłumaczona na osiem języków i sprzedała się w 200 tysiącach egzemplarzy i pomogła rzeszom nowicjuszy stawiać pierwsze kroki w piekarnictwie. „,Wielka Księga Chleba“, to kontynuacja Le Larousse du Pain. Techniki wypieku pozostają te same, ale (ponowne) odkrywanie starych rodzajów mąki, podobnie jak receptury bazujące na oryginalnych zbożach i składnikach, otwiera wachlarz zaskakujących możliwości i ciekawych smaków.

Szczegóły - Wielka księga chleba

  • Tytuł: Wielka księga chleba
  • Autor: Éric Kayser
  • Wydawnictwo Buchmann
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2024
  • Ilość stron: 208
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788383872018
  • Język: polski
  • Podtytuł: 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo
  • Oryginalny tytuł: Le Grand Livre Du Pain
  • Tłumacz: Malina Dorota
  • ISBN: 9788383872018
  • EAN: 9788383872018
  • Wymiary: 19.5x24 cm

Dane producenta

GRUPA WYDAWNICZA FOKSAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, ul. Marszałkowska 116/122, 00-017, Warszawa, Polska, tel. 22 3295000, platon@platon.com.pl

Recenzje książki Wielka księga chleba (1)

Ocena 
Kamila Z. 2024-12-11 23:05:05
Opinia użytkownika sklepu

~"Wielka księga chleba" autorstwa francuskiego mistrza piekarstwa Érica Kaysera jest niesamowicie przystępnym kompedium zawierającym nie tylko przepisy na domowe smaczne pieczywo, ale także z praktycznymi poradami dotyczącymi wyrabiania zakwasu czy wyboru odpowirdniej mąki by wypieki były udane ,a przede wszystkim dobre dla podniebienia. Książka nie opowiada wyłącznie o chlebie. Zawiera bowiem receptury na pizzę, bajgle, brioszki, naany, pity, tortille, chałki, ciabatty i focaccie.

Całość jest podana w sposób niezwykle prosty, przejrzysty i wdzięczny, zilustrowany zarówno rysunkami z poszczególnymi fazami przygotowania konkretnego przepisu oraz pięknymi zdjęciami.

Francuski mistrz piekarstwa zdecydowanie zachęca do poznania tajników swego rzemiosła pisząc przede wszystkim sercem i zabierając swych adeptów w tajemną , pełną magii i kulinarnych doświadczeń podróż w różne rejony świata.

Dla mnie zdecydowanie ten tytuł jest jedną z tegorocznych perełek.

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Bestsellery - Książki kucharskie

Nowości - Książki

Warto zwrócić uwagę na: